Warming-up 3e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): ,,Er liggen kansen voor ons”

FC ’s-Gravenzande moest afgelopen zaterdag met een punt genoegen nemen in de thuiswedstrijd tegen OJC Rosmalen. Het werd 1-1. Zaterdag reist de ploeg van Mike Jonk (foto) af naar het Zeeuwse Kloetinge om tegen de club van die naam in het strijdperk te treden.

Tekst: Ton Beije

Afgelopen weekend dus een gelijkspel. Was dat het hoogste haalbare of had er meer in gezeten?

,,We kwamen vroeg op voorsprong en hadden de wedstrijd aardig onder controle. Helaas viel de gelijkmaker door een ongelukkige actie. Uiteindelijk was 1-1 een terechte uitslag, maar het is zonde dat we het initiatief zo makkelijk weggaven.”

Veel clubs staan nog dicht bij elkaar na vijf duels. Hoe schat je tot nu toe die Derde Divisie in?

,,Tot nu toe is het een sterke competitie. We zijn op één wedstrijd na in geen enkele wedstrijd weggespeeld en we blijven steeds goed in de wedstrijd. Natuurlijk moeten we iedere wedstrijd op ons best zijn om resultaten te halen, maar dat motiveert ons juist om alles te geven.”

Komend weekend de rit naar Zeeland, naar het altijd lastige Kloetinge. Wat weet je van die ploeg?

,,Kloetinge is een technisch vaardige ploeg die goed aan de bal is en veel energie in de wedstrijd legt. Ze proberen vaak hoog druk te zetten en willen dominant te spelen. We hebben een aantal wedstrijden van hen teruggekeken en er liggen zeker kansen voor ons waar we gebruik van gaan maken.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Ik verwacht een zware pot waarbij we negentig minuten geconcentreerd moeten blijven. Dat is iets waar we aan moeten werken, want momenten van concentratieverlies hebben ons in de afgelopen wedstrijden tegengoals gekost. We hebben ook sterke momenten laten zien, en het is nu belangrijk om die consistent te maken.”

Voor zowel Kloetinge als FC ’s-Gravenzande geldt zaterdag dat winst betekent aansluiting houden bij de kopgroep.

,,Dat klopt, het is een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen. We moeten gefocust zijn en goed gebruikmaken van de kansen die we krijgen.”

Mis je nog spelers komend weekend? Of komen spelers terug?

,,We krijgen weer wat meer spelers terug. Twan van Meerten is op de weg terug en heeft weer met de groep meegetraind. Nick kan volgende week weer het veld op en Roy van Beek is terug bij de wedstrijdselectie. Roy van de Ven is nog steeds afwezig, maar dat is bekend. Over het algemeen zijn we bijna compleet en worden we steeds fitter.

 

Lees verder