Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): ,,Zou mooi zijn gaatje te slaan”

Scheveningen kreeg vorige week zaterdag op Houtrust in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg te weinig. Een punt had niet onverdiend geweest, maar het werd een nipte 1-2 nederlaag. Zaterdag wacht het belangrijke duel uit tegen het nog puntloze Excelsior Maassluis.

Tekst: Ton Beije

Nog even terugkijken op de verloren partij op eigen veld tegen HHC Hardenberg, maar ook het vizier op de ontmoeting van zaterdag in Maassluis. Haaglanden Voetbal doet dat met hoofdtrainer John Blok (foto) van Scheveningen.

Afgelopen weekend een nipte 1-2 thuisverlies tegen HHC Hardenberg. Hoe kijk je op dat duel terug?

,,Erg jammer dat we afgelopen zaterdag niet een puntje op Houtrust hebben weten te houden. Dat behoorde zeker tot de mogelijkheden en was gezien de kansenverhouding misschien ook wel verdiend geweest.”

HHC Hardenberg was sterker in de eerste helft, maar bij 0-0 kregen jullie (via Elvilia Taygeorni, die alleen op de keeper afging) toch de kans aan de leiding te komen.

,,Hardenberg had de eerste helft meer de bal en daar zat ook het verschil. Wij plooiden iets meer terug, maar waren bij balverovering de bal weer veel te snel kwijt. Hardenberg was beter aan de bal, maar deed daar ook niet veel mee. Een aantal dreigende situaties, maar niet echt verontrustend. De situatie met Elvilia en Yassine Bouchnafa was precies wat we in gedachten hadden qua mogelijkheden bij balverovering, al gebeurde dat veel te weinig. Zo’n enorme kans moet er natuurlijk in, maar dat weten de spelers zelf ook wel. Dat had er waarschijnlijk wel voor gezorgd dat Hardenberg meer risico’s had moeten nemen. Nu maakte Gersom Klok  vlak daarna misschien wel het mooiste doelpunt van zijn carrière en was de situatie precies andersom.”

Na de rust 0-2, daarna toonde Scheveningen karakter. Jullie kwamen nog terug tot 1-2, Sven van der Maaten redde nog een paar keer goed, maar had een punt er naar jouw mening nog ingezeten?

,,De tweede helft waren we in staat om hoger druk te zetten en vooral ook om aan de bal beter te zijn. Eigenlijk zat voor de 0-2 een gelijkmaker er eerder in. Na de 1-2 kregen we diverse kansen op de 2-2. De kansen voor Hardenberg kwamen pas echt in de laatste fase toen we alle risico’s namen. Jammer dat Sven van der Maaten in de slotfase nog een rode kaart kreeg.”

Komend weekend naar Excelsior Maassluis. De competitie is nog maar kort bezig, toch een min of meer cruciale wedstrijd. Ze staan op nul punten, je kunt ze op zeven punten zetten en die ploeg verder in de problemen brengen.

,, Cruciaal is in deze fase nog helemaal niets. Na zaterdag zijn er nog 84 punten te behalen. Het zou echter wel mooi zijn om een klein gaatje te slaan.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

,,Excelsior heeft vorig seizoen lang door moeten spelen en daarnaast in de eerste vijf wedstrijden al vier ploegen uit de huidige top vijf gehad. Een lastige start dus, maar zij zullen ons zien als een gelijkwaardige tegenstander en één van de directe concurrenten.”

Mis je nog spelers komend weekend? Of komen spelers terug?

,,Sven der Maaten is voor één wedstrijd geschorst en zal worden vervangen door Mitchel Buijs. Ian van Baalen, Emre Ates en Jari de Jong ontbreken zeker nog. Mike de Niet en Jaimy Brute hebben de training inmiddels hervat.”

Lees verder