Vier oud-jeugdspelers van ADO Den Haag in voorlopige selectie Jong Oranje

Jong Oranje gaat tijdens de interlandperiode van oktober proberen om de ongeslagen status in de EK-kwalificatiecyclus een vervolg te geven met een tiende overwinning. Jong Oranje-trainer Michael Reiziger heeft hiervoor dertig spelers opgeroepen in zijn voorlopige selectie met onder meer vier spelers, die ooit (in de jeugdopleiding) bij ADO Den Haag actief waren.

Het gaat in dat geval om doelman Dani van den Heuvel (nu Club Brugge), Finn van Breemen (foto) (nu FC Basel), Youri Regeer (nu FC Twente) en Tyrese Asante (nu Maccabi Tel Aviv). Jong Oranje plaatse zich in september na overwinningen op Noord-Macedonië (5-0) en Georgië (3-1) definitief voor het EK 2025.

Voorlopige selectie

De voorlopige selectie bestaat uit: Youri Baas (Ajax), Kian Fitz-Jim (Ajax), Devyne Rensch (Ajax), Kenneth Taylor (Ajax), Ian Maatsen (Aston Villa), Lamare Bogarde (Aston Villa), Ruben van Bommel (AZ), Wouter Goes (AZ), Rome-Jayden Owusu-Oduro (AZ), Ernest Poku (AZ), Dani van den Heuvel (Club Brugge), Calvin Raatsie (Excelsior), Finn van Breemen (FC Basel 1893), Thom van Bergen (FC Groningen), Max Bruns (FC Twente), Youri Regeer (FC Twente), Anass Salah-Eddine (FC Twente), Noah Ohio (FC Utrecht), Antoni Milambo (Feyenoord), Gjivai Zechiël (Feyenoord), Myron van Brederode (Fortuna Düsseldorf), Tyrese Asante (Maccabi Tel Aviv), Dirk Proper (N.E.C.), Ezechiel Banzuzi (OH Leuven), Ibrahim Cissoko (Plymouth Argyle), Ryan Flamingo (PSV), Niek Schiks (PSV), Neraysho Kasanwirjo (Rangers FC), Emanuel Emegha (RC Strasbourg Alsace) en Million Manhoef (Stoke City FC).

Spelers die na 1 januari 2002 geboren zijn komen in aanmerking om opgeroepen te worden voor Jong Oranje. De definitieve selectie wordt op vrijdag 4 oktober bekendgemaakt.

Jong Oranje naar Almelo en Nijmegen

Op donderdag 10 oktober speelt het team van Michael Reiziger om 20.00 uur in het Asito stadion van Heracles Almelo tegen hun leeftijdsgenoten van Mexico. Deze wedstrijd is vriendschappelijk en staat in het teken van de voorbereiding op het EK 2025. De tweede wedstrijd in oktober is op maandag 14 oktober tegen Zweden. Deze wedstrijd wordt gespeeld in het Goffert Stadion van N.E.C. in Nijmegen. Jong Oranje tegen Zweden is de afsluiting van de EK-kwalificatiecyclus en is vooral voor Zweden nog van groot belang met het oog op kwalificatie. Deze wedstrijd begint om 18.45 uur.

EK 2025 in Slowakije

Slowakije organiseert het EK 2025. Jong Oranje heeft zich in september verzekerd van een ticket voor het EK 2025 in Slowakije. Aan het toernooi doen zestien landen mee en het wordt van 11 tot 28 juni gehouden. De loting voor het EK is op 3 december in Bratislava.

 

 

Lees verder