Ook thuis tegen Telstar geen driepunter voor ADO Den Haag

Net als vorige week uit tegen Jong PSV kwam ADO Den Haag in het Bingoal Stadion vrijdagavond niet verder dan een (1-1) gelijkspel tegen Telstar, dat al een stuk hoger op de ranglijst staat dan de formatie van trainer Darije Kalezic.

Tekst: Ton Beije        |      Foto’s: Eric de Wit

Kalezic kan nog steeds niet over zijn voltallige selectie beschikken. Het duel tegen Telstar kwam voor Alex Schalk te vroeg, hij was er de voorgaande duels ook niet bij. Ook Daniel Granli was niet inzetbaar. Op de bank zat weer Lasse Viegen. Tussen de palen mocht weer Kilian Nikiema plaatsnemen.

Hoogdruk

ADO Den Haag startte zeker niet slecht, het zette hoogdruk het eerste kwartier en kreeg de eerste kans. Na vijf minuten kopte de meegekomen Diogo Tomas de bal na een vrije trap van Daryl van Mieghem net naast. In de tiende minuut was het wel raak. Tomas bediende de in de diepte sprintende Joel Ideho, die diagonaal de bal binnenschoof: 1-0.

Twee minuten later kreeg ADO Den Haag een mogelijkheid op de 2-0, Daryl van Mieghem mocht net buiten de zestien aanleggen voor een directe vrije trap. Zijn inzet werd door doelman Ronald Koeman uit zijn doel geranseld ten koste van een hoekschop. Na zestien minuten was Telstar heel dicht bij de gelijkmaker, maar een kopbal van Youssef El Kachahti werd door doelman Kilian Nikiema met een katachtige reactie buiten de palen gewerkt. Even later dacht Lee Bonis na de bal te hebben afgepakt alleen richting het vijandelijk doel te kunnen gaan, maar werd afgestopt, volgens de matig fluitende – uit Purmerend afkomstige – Erwin Blank was er geen sprake van een overtreding.

Langzamerhand verdween het overwicht van ADO Den Haag en nam Telstar het initiatief over. Nadat Lee Bonis tegen geel was aangelopen, kwam Telstar in dezelfde minuut langszij. Zakaria Eddahchouri draaide zich aan de zestienmeterlaan simpel vrij en haalde doeltreffend uit richting verre hoek: 1-1. Vanaf dat moment voerde Telstar ook meer druk uit op de Haagse defensie. Toch was ADO Den Haag zeven minuten voor rust nog dichtbij de 2-1. Een prima voorzet van de meegekomen Steven van der Sloot bereikte bij de eerste paal Lee Bonis, die knap binnenkopt, maar tot zijn verdriet de bal net naast de voor ADO Den Haag verkeerde kant van de paal langs gaan.

In die fase had ADO Den Haag het initiatief weer terug en was Sekou Sylla dicht bij een doelpunt na een steekpass van Juho Kilo. Via een Telstar-been verdween zijn inzet echter in het zijnet en bleef het 1-1 bij rust. In de pauze geen wissels bij de gastheren en bij Telstar hield trainer Anthony Corria Tyrese Noslin achter in de kleedkamer en bracht voor hem Jeff Hardeveld in de ploeg.

In het tweede bedrijf was er het eerste kwartier niet veel te beleven voor de beide doelen. Na een uur op de klok was de eerste echte mogelijkheid voor ADO Den Haag. Een Haagse kopbal na een vrije trap van Daryl van Mieghem kwam precies in handen van doelman Ronald Koeman. Joel Ideho dacht zijn tweede van de avond te kunnen scoren, maar captain Mitch Apau van de bezoekers stak daar nog net een stokje voor.

Ook deze wedstrijd had de Haagse ploeg niet te klagen over haar supporters, die bleven het team aanmoedigen richting eventueel drie punten. In het laatste kwartier verspeelde de Haage ploeg veel energie omdat passes vaak niet goed aankwamen of dat er te snel weer balverlies werd geleden. Silvinho Esajas moest geblesseerd naar de kant en voor hem kwam Milan Hokke.

Met nog acht minuten te spelen kwamen er nog twee verse krachten het veld in bij de thuisploeg. Elias Mohammad (voor Daryl van Mieghem) en Dano Lourens (voor Lee Bonis) kwamen in het veld en Mohammad was nog dicht bij de winnende treffer, maar doelman Koeman wist met een uiterste inspanning met de vingertoppen een inzet van de invaller tot hoekschop te verwerken. Op slag van tijd stond ADO Den Haag bijna nog met lege handen. Sekou Sylla liet zich na een lange bal in de zestien aftroeven door invaller Soufiane Hetli, die de bal gekeerd zag worden door de lat. Het bleef echter bij 1-1.

Volgende week zaterdag speelt ADO Den haag weer thuis, dan tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht, dat maandag nog in actie komt, tuis tegen Cambuur Leeuwarden.