Futsal: Oranje naar achtste finale op WK 2024

Oranje Futsal heeft zich vrijdag ongeslagen geplaatst voor de achtste finale van het WK 2024. Door met 5-2 te winnen van Paraguay, de nummer dertien van de wereld, eindigde het team van Miguel Andres (foto) als tweede in de groep.

Jordy Cretier (2x), Mohamed Chih (2x) en Jordany Martinus waren trefzeker in het historische duel voor Oranje tegen Paraguay. Eerder speelde Nederland gelijk tegen Oezbekistan (3-3) en Costa Rica (2-2). In de achtste finale speelt Oranje Futsal tegen de nummer twee uit groep C. Deze wedstrijd staat voor dinsdag 24 september om 17.00 uur op het programma. Nederland gaat voor deze wedstrijd terug naar de Humo Arena in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent.

WK 2024 in Oezbekistan

Het WK 2024 in Oezbekistan wordt van 14 september tot 6 oktober gehouden. Aan het toernooi deden vierentwintig landen mee die verdeeld worden over zes groepen van vier. De landen die als eerste of tweede eindigen plaatsen zich voor de 1/8 finale. Ook de vier beste nummers drie, gemeten over de zes groepen, plaatsen zich voor de volgende ronde.

Lees verder