Vrouwen 3G: Forse overwinningen voor Lyra en FC ’s-Gravenzande

De krachtsverschillen waren groot in een aantal duels. Lyra had geen genade met Naaldwijk en ook Sportclub Monster en FC ’s-Gravenzande boekten dikke zeges. Een stuk spannender was het bij RKDEO tegen sv Den Hoorn. De acht treffers werden keurig verdeeld over beide ploegen. DSVP 2 verloor in Schiedam van Excelsior’20.

3e klasse G

Excelsior’20 VR – DSVP VR2 2-1

Het tweede team van de club uit Pijnacker moest haar meerdere erkennen in Excelsior’20. De thuisclub stapte met een 2-1 nederlaag van het veld.

Lyra VR – Naaldwijk VR

Lyra was over de gehele wedstrijd de sterkere ploeg, maar toch kwam Naaldwijk er een aantal keer gevaarlijk uit. Al binnen het half uur stond de thuisploeg met 4-0 voor door doelpunten van Nikki van den Bos, Yara van Driel (2x) en Dione van Loenen. In de laatste minuut voor rust scoorde Jasmijn Kerkdijk namens Naaldwijk door weifelend optreden in de Lyra defensie: 4-1.

Na rust de rust bouwde de formatie van trainer Denver Wittenaar haar voorsprong uit door drie treffers van Dione van Loenen en treffers van Nikki van den Bos en Renske Duijvestijn.

Die Haghe VR – sc Monster VR

Op Sportpark Ockenburgh was Sportclub Monster duidelijk de betere ploeg en keerde met een 0-4 overwinning terug naar huis.

Ariston’80 VR – FC ‘s Gravenzande VR

De studentes kwamen al snel op voorsprong door een treffer van Luna Borst. Kort daarna was de stand al weer gelijk. FC ’s-Gravenzande liep nog voor de rust weg naar een 1-3 stand. Naomi van der Hout scoorde een zuivere hattrick. Na de thee dicteerde de Westlandse ploeg van trainer Richard Poesiat (foto) het duel en was ook Vienna Warbout drie keer op rij trefzeker: 6-1.

RKDEO VR – Den Hoorn VR

Den Hoorn ging met een 0-1 voorsprong de rust in en leek na de doelwisseling op een ruime zege af te stevenen. Binnen vier minuten hadden de bezoekers een 0-3 voorsprong te pakken. Twintig minuten later had RKDEO de stand weer gelijk getrokken door treffers van Diana Nepomuceno, Carmen Simonis (strafschop) en Sanne Rottier. Een kwartier voor het eindsignaal nam Den Hoorn opnieuw de leiding in het duel maar de Nootdorpers toonden veerkracht. Uit een vrije trap schoot Michelle Oosterlaken de bal snoeihard achter de keepster. Het hardwerkende RKDEO kreeg nog kansen om het duel in haar voordeel te beslissen maar de stand bleef 4-4.