Vrouwen 2A/2B: ADO Den Haag 2 zet zegereeks voort, goede start SEP

ADO Den Haag 2 werd met overmacht kampioen in de derde klasse en startte met een monsterzege op Hoofddorp een niveau hoger. Ook SEP begon met een uitoverwinning. Unitas werd aan de zegekar gebonden. DSVP en RKAVV verloren hun openingswedstrijd.

2e klasse A

WV-HEDW VR2 – RKAVV VR

Lianne van Oosterwijk opende na bijna een half uur de score voor RKAVV, maar de vreugde voor de ploeg van Jessie van Leeuwen (foto) was van korte duur. Binnen zeven minuten boog WV-HEDW 2 de achterstand om in een 2-1 voorsprong. In de tweede helft bleven treffers lang uit. Pas in de slotfase kon de thuisploeg nog twee doelpunten produceren: 4-1.

Hoofddorp VR – ADO Den Haag VR2

De groengele formatie had binnen een kwartier al een 0-3 voorsprong te pakken door doelpunten van Diya Poedai, Sienna in ‘t Veld en Fenna de Rooij. Nog voor de rust voegde In ’t Veld een zuivere hattrick toe en kon De Rooij nog het net vinden: 0-7. In de tweede helft was opnieuw Sienna in ’t Veld en Famke Krijger trefzeker waardoor de eindstand 0-10 werd.

2e klasse B

ST Unitas/GJS/Heukelum VR – SEP VR

De Delftse equipe van trainer Gragory Doesburg kwam goed voor de dag in het uitduel in Gorinchem. Na de 0-1 van Nina de Letter kon ook de thuisploeg een doelpunt maken, waardoor de stand weer in evenwicht was. SEP herpakte zich en kon door doelpunten van Julia Wilbers en Annemijn Kreffer een 1-3 overwinning pakken.

Sleeuwijk VR – DSVP VR

In het duel met Sleeuwijk kon DSVP geen indruk achterlaten. De thuisclub was met 5-0 duidelijk de bovenliggende partij.