Vrouwen 1e divisie A/1A: Jong ADO DH hard onderuit, Forum Sport start met winst

Jong ADO Den Haag leed in de 1e divisie haar eerste nederlaag maar het was meteen een forse. Forum Sport maakte haar debuut in de eerste klasse met een mooie zege op IJsselmeervogels.

1e Divisie A

Jong FC Twente VR – Jong ADO Den Haag VR

Al in de eerste helft speelden de bezoeksters een verloren duel. In de eerste 45 minuten nam Jong FC Twente een 4-0 voorsprong. In de tweede helft voerden de Tukkers de score op naar 7-2. Floortje Bol en Victoria Boerboom (foto) scoorden namens de groengele formatie.

1e klasse A

Forum Sport VR – IJsselmeervogels VR

In een uitstekende eerste helft was de thuisploeg heer en meester tegen IJsselmeervogels met agressief voetbal en veel druk op de bal. Forum Sport creëerde veel kansen. Dafhna Geels schoot de verdiende 1-0 binnen.

De wedstrijd werd op zijn kop gezet vlak voor rust. De scheidsrechter floot voor een overtreding tegen Forum Sport. Het was de linksbuiten van IJsselmeervogels die de overtreding beging, zoals later ook bleek uit de videobeelden. De man in geel wilde er niets van weten en de Voorburgse vrouwen moesten met tien speelsters verder.

In de tweede helft was Forum Sport nog steeds de baas op het veld en scoorde uit een corner de 2-0 via Eline Hoogteijling. Een dik verdiende zege voor Forum Sport dat in de tweede helft niets weggaf.