4e Divisie B: HBS niet verder dan gelijkspel tegen Halsteren

Op sportpark Craeyenhout nam HBS het op tegen laagvlieger Halsteren. In het duel, dat in een gelijkspel eindigde, werden maar liefst twaalf gele kaarten en twee directe rode kaarten getoond. Toch was er geen sprake van een stevig of onsportief duel.

Tekst: Alex Pronk       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Beide teams kwamen het veld op met shirts waar niet heel veel verschil in zat. HBS verscheen in haar bekende zwarte shirt en Halsteren speelde in een donker Bordeauxrood shirt. Of het weinige kleurverschil in de shirts debet was aan het niet al te beste spel van beide partijen zal nooit duidelijk worden.

Al in de tiende minuut toonde arbiter Stefan van Westing een gele kaart aan Redwan Zerhouni na het neerhalen van Manuel Francisco. De HBS-speler miste twee minuten later twee dotten van kansen. Rond de twintigste minuut had HBS op achterstand kunnen komen, maar schoten van Rogier Benschop en Hafid Jahaoui werden geblokt, Luca van Leeuwen kon daarna aan de andere kant doorbreken, maar hij miste zijn kans. Kansen waren er nog voor beide partijen, maar treffers bleven uit.

Na een overtreding van HBS liet de arbiter het spel doorgaan. Meteen daarna kwam Hafid Jahaoui onbesuisd in en dit leverde een gele kaart op. Halsteren teammanager Ad van der Avert reageerde en kreeg geel. Van der Avert bleef protesteren en kreeg weer geel dus rood.

Rood was ook de kleur waar HBS na de pauze in verscheen om de discussie over de shirts te beëindigen.  Na acht minuten stond de kleur rood weer centraal, nadat Redwan Zerhouni zijn tweede gele kaart ontving. Hij trapte totaal verkeerd en raakte op volle kracht Boyd Schildkamp.

In de 61e minuut werd Francisco in het strafschopgebied vastgehouden. De ervaren HBS-speler liet zich makkelijk vallen en verdiende een strafschop. Luca van Leeuwen schoot de bal keurig tegen de touwen: 1-0. Twee minuten later raakte Mink Hueting een speler van Halsteren op de hielen en mocht meteen gaan douchen.

De ploeg uit Noord Brabant kreeg in de 72e minuut aan de linkerkant een vrije trap ter hoogte van de dug-out van Halsteren. Rogier Benschop bediende aanvoerder Jeroen Beerendonk die de 1-1 binnenkopte.

Halsteren-invaller Jelle Voormans moest na een paar minuten spelen alweer het veld verlaten na een overtreding in de 77e minuut op het middenveld. Voor deze overtreding was geel ook voldoende geweest. In het resterende deel van het duel kon HBS met tien tegen negen het duel niet meer in haar voordeel beslissen.

Na afloop reageerden Ekrem Kaya (trainer HBS), André Wetzel (assistent HBS) en Henk Vos (assistent Halsteren) eensgezind: ,,We mogen het eigenlijk niet zeggen, maar deze scheidsrechter maakte er echt een potje van.”