Henk Baggerman na afstraffing tegen ODB: ,,Wij kwamen op alle fronten tekort”

Het in de vierde klasse C uitkomende sv Erasmus kende een uitstekende voorbereiding op het seizoen onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Henk Baggerman (foto) (67), maar verloor wel de eerste wedstrijd ruim met 1-6.

Tekst: Peter Petit

,,Wij speelden niet goed”, kijkt Baggerman twee dagen later terug op het duel. ,,ODB was feller, ging met veel meer kracht de duels in en wij begonnen niet goed. Komt nog bij dat de als invaller in het veld gekomen Wesley Perquin, die ik natuurlijk nog ken van mijn tijd als trainer bij KSD Marine, niet alleen vier keer scoorde, maar ook nog eens een fantastische wedstrijd speelde. Hij is vijftien kilo afgevallen en dat komt zijn spel alleen maar ten goede. Maar het hele elftal van ODB speelde een prima partij.”

Pikant

De wedstrijd tegen ODB was in meerdere opzichten een pikant duel voor de ervaren Baggerman. Als 9-jarig jochie begon daar zijn imposante voetbal- en trainersloopbaan, in het seizoen 1972-1973 kwam hij één seizoen voor ODB uit, na diverse omzwervingen onder meer bij ADO en FC Vlaardingen, droeg hij van 1985 tot 1989 nogmaals het shirt van ODB. Ook als trainer was Baggerman, naast vele ander Haagse clubs, bij de familieclub werkzaam van 2016 tot 2019. Maar van enige vorm van medeleven voor deze ODB-icoon was zaterdag geen sprake. ,,Wij kwamen op alle fronten tekort”, aldus Baggerman.

Concordia

Zaterdag moet Baggerman, die als trainer met zijn teams altijd de aanval predikt, in Delft revanche zien te nemen tegen Concordia, dat tweemaal achtereen is gedegradeerd. ,,In de voorbeschouwingen op het nieuwe seizoen werd Concordia ook getipt als mogelijk titelfavoriet, maar ik geloof dat inmiddels alle clubs in 4C wel als mogelijk titelkandidaat zijn genoemd”,  aldus Baggerman, die zelf GSC EDSO als mogelijk eindwinnaar in 4C tipt. Baggerman: ,,Wij hebben nog 23 wedstrijden te gaan, van paniek is geen sprake. En je ziet wel meer dat clubs die het in de voorbereiding goed hebben gedaan, het in het begin van de competitie laten afweten.”

 

 

 

 

Lees verder