Ook ‘gedoe’ met shirts bij Vredenburch-GSC ESDO

Bij HBS-Halsteren in de Vierde Divisie verzuimde de scheidsrechter vooraf goede nota te nemen van de tenues van beide teams, die heel sterk – wat kleur betreft – op elkaar leken. Dat was ook het geval bij de ontmoeting Vredenburch-GSC ESDO daags tevoren.

Bij Vredenburch-GSC ESDO nam in de vierde klasse C de leidsman nog vóór het begin van de wedstrijd maatregelen. Toen beide teams zich al op de middenstip hadden verzameld voor de traditionele begroeting, stuurde scheidsrechter Yilmaz de clubs weer terug naar de kleedkamers.

Vredenburch-GSC ESDO

De reden: beide teams droegen een blauw shirt en het verschil tussen beide teams was daardoor voor toeschouwers en scheidsrechter moeilijk zichtbaar. De spelers van het thuisspelende Vredenburch begonnen derhalve, een kwartier later dan gepland, in een rood tenue aan de wedstrijd.

HBS-Halsteren

Bij HBS-Halsteren begonnen beide teams gewoon in een sterk op elkaar lijkend tenue. Terwijl HBS vóór de wedstrijd al had aangeboden in rode shirts te spelen. Dat gebeurde uiteindelijk toch nog in de rust, toen van shirt gewisseld werd. In deze wedstrijd stonden overigens de beide doelverdedigers ook in dezelfde kleur shirt (blauw) op het veld. Wat als vlak voor tijd één van de doelverdedigers bij een hoekschop mee naar voren komt? Weet de scheidsrechter dan wie de verdedigende en aanvallende keeper is?

HBS-Halsteren, ná de rust

 

Lees verder