Sjaak Polak schrikt van eerste helft zijn ploeg tegen FC Rijnvogels

Sjaak Polak (foto) kwam vorig seizoen tussentijds binnen bij FC Lisse. Hij kon echter met zijn ploeg de degradatie niet ontlopen. Deze jaargang kende FC Lisse een goede serie, maar ging afgelopen zaterdag in de Derde Divisie onderuit bij FC Rijnvogels.

Tekst: Ton Beije

Vooral voor rust viel FC Lisse tegen. Trainer Sjaak Polak beaamt dat tegen ‘Voetbal-in-de-Bollenstreek’: ,,Daarvan ben ik wel geschrokken. De sfeer is goed en de trainingen zijn uitstekend. Alleen was het deze week al wat minder. Dat zag je aankomen en daar hebben we het met de staf al even over gehad. Het gaat met name om afspraken die moeten worden nagekomen. Daar heb ik eigenlijk wel meer problemen mee.”

Hard

De nederlaag kwam hard aan, juist omdat FC Lisse in de voorbereiding nog ruim van FC Rijnvogels won. Polak weer: ,,Zij weten ook dat als ze ons laten voetballen ze een heel zware dobber hebben. FC Rijnvogels heeft gewoon een goede ploeg, maar met alle respect: vandaag speelden ze niet geweldig en wij waren gewoon slecht de eerste helft.”

Kansen

,,We krijgenzelf gewoon dikke kansen. Die moet je maken, want dan maak je een tegenstander koud. Dat gebeurt niet, maar ik ben wel blij dat we die kansen creëren. Als je dat niet doet, moet je je helemaal zorgen maken.”

De ploeg van Polak kan het woensdag alweer goedmaken. Dan wacht in Nijmegen de wedstrijd in de landelijke TOTO KNVB-bekerstrijd bij Juliana’31.

Lees verder