Oud-FC Den Haag-speler Ronnie Goodlass is vandaag aangekomen in Den Haag

Ronnie Goodlass, speler van het FC Den Haag-team in het seizoen 1979-1980, gaat net als in april 2022 een wandeling maken van het ADO Den Haag Stadion naar Breda, het stadion van NAC, waar hij twee jaar heeft gespeeld. Dit doet hij om geld in te zamelen voor zijn stichting Health Through Sport. Een stichting die zich inzet voor kansarme jongeren in Liverpool, de stad waar hij vandaan komt.

Alvorens hij aan zijn wandeling gaat beginnen op maandag 2 oktober, loopt hij vrijdagochtend 27 september eerst vanaf zijn hotel naar het ADO Den Haag Stadion, een wandeling van ongeveer acht kilometer. Vervolgens loopt hij een aantal rondes in het Bingoal Stadion langs het ADO Den Haag-veld.

Zaterdag vervolgt hij zijn wandeling vanaf zijn hotel naar het stadion van DHC in Delft, waar hij een aantal rondes rondom het veld van DHC gaat wandelen voor aanvang van de wedstrijd DHC-Duindorp SV.

De eerste echte etappe start maandag van Den Haag naar Rotterdam. Dinsdag van  Rotterdam naar Dordrecht met tussendoor een wandeling in het Feyenoord Stadion. Op woensdag wandelt Ronnie Goodlass van Dordrecht naar Zevenbergen en donderdag sluit hij zijn loop af met de laatste etappe van Zevenbergen naar het stadion van NAC Breda. De totaal af te leggen afstand is 165 kilometer.

Ronnie Goodlass speelde in zijn FC Den Haag-tijd met spelers als Aad Mansveld, Lex Schoenmaker, Henk van Leeuwen, Simon van Vliet, Harry Melis en Chris Treling. Vrijdagavond is hij aanwezig in de Ronnie de Roode Legends Lounge, bij de wedstrijd ADO Den Haag-Jong FC Utrecht. Een aantal van zijn medespelers is dan aanwezig zoals Simon van Vliet, Harrie Melis, Chris Treling en Lex Schoenmaker.

Ronnie Goodlass was de enige speler die altijd met een shirt met lange mouwen speelde vanwege het feit dat hij een groot gedeelte van zijn linkerhand mist na een ongeluk met een elektrische zaag. In 2019 verscheen de biografie van Ronnie Goodlass ‘Blue Nose’, met mooie verhalen uit zijn FC Den Haag-tijd. Dit boek signeert en verkoopt hij aanstaande  vrijdag.

Zaterdag is er bij DHC in Delft de mogelijkheid om met hem op de foto te gaan. Ook kan daar zijn boek, persoonlijk gesigneerd, worden gekocht voor slechts € 10,00 vanaf 15.00 uur. Wie geen tijd heeft om die dag langs te gaan, kan het boek ook aanschaffen bij John van Zweden Wonen op de Oude Haagweg 20 in Den Haag.

Lees verder