Warming-up 4e Divisie: Kevin van der Geest (RKAVV): “We kunnen overal punten pakken”

RKAVV speelde afgelopen weekend een doelpuntrijke wedstrijd, maar trok uiteindelijk met 3-4 toch aan het kortste eind tegen Zwaluwen Vlaardingen. De Leidschendammers staan nu twaalfde met vier punten uit vijf duels.

Tekst: Ton Beije

Komend weekend gaat RKAVV op bezoek bij Capelle, dat ook geen beste start van de competitie kent. Een terug- en vooruitblik met trainer Kevin van der Geest (foto) van RKAVV.

Hoe kijkt trainer Kevin van der Geest terug op het duel tegen Zwaluwen Vlaardingen, waar zijn ploeg toch meer had verdiend dan nul punten, al koop je daar achteraf weinig voor?

“Inderdaad, daar kopen we weinig voor.  Het is wel zaak, dat we minder doelpunten tegen gaan krijgen.”

Midweeks voor de beker ook verlies, maar ook daar had meer in gezeten. Toch? Een strafschop missen op cruciaal moment.

“We speelden tegen een toptegenstander uit de Derde Divisie. Dat we op het eerste kwartier na gelijkwaardig waren en meer kansen creëerden, was mooi om te zien. Dit was een verlies waarvan we mogen genieten.”

Zaterdag naar Capelle, dat ook een tegenvallende start van de competitie kent, al speelde het knap gelijk bij Achilles Veen en behaalde het bekerwinst bij Quick midweeks. Wat weet je van die ploeg?

“Het is een team met veel individuele kwaliteiten. Een nieuwe trainer en veel nieuwe spelers. Ze hebben de ambitie uitgesproken om te promoveren.

Wat verwacht je voor wedstrijd, Capelle staat maar één punt achter op RKAVV?

“Wij gaan iedere week voor de winst en met onze selectie kunnen wij overal punten pakken.”

Mis je buiten nog spelers? Keren er eventueel spelers terug in de selectie?

“We hebben spelers die terugkomen van een blessure, maar het is nog onduidelijk of zaterdag te vroeg komt.”

Lees verder