Warming-up 3e Divisie: Mike Jonk (FC ’s-Gravenzande): “Trots op de ploeg”

FC ’s-Gravenzande had afgelopen zaterdag met meer terug kunnen komen uit Zeeland dan een nipt verlies bij Kloetinge. Komende zaterdag wacht de ploeg van trainer Mike Jonk (foto) weer een uitwedstrijd. Nu trekken de Westlanders naar Brabant, om in Veghel te spelen tegen Blauw Geel’38.

Tekst: Ton Beije

Toch eerst nog even terug naar afgelopen zaterdag. Een zure nederlaag bij Kloetinge, vindt ook trainer Mike Jonk.

“Ja, absoluut een zure nederlaag. We hebben weinig weggegeven, de bereidheid die we in de wedstrijd stopten om onze taken uit te voeren hadden we zeker een punt verdiend. Kloetinge had meer balbezit en was de betere ploeg, maar wij hebben genoeg kansen gecreëerd. Het is zonde dat we de wedstrijd verliezen door een makkelijk gegeven strafschop en een fout in de laatste seconde. Over het algemeen ben ik echter trots op de ploeg en moeten we met deze energie doorgaan.”

Clubs zijn in die Derde Divisie aan elkaar gewaagd. Jullie staan na zes duels dertiende, op maar vier punten van nummer drie. Winst en verlies hakken er snel in.

“Ja, dat klopt. Het is een divisie waarin veel clubs van elkaar kunnen winnen, net zoals we vorig jaar hadden. We moeten elke week ons niveau halen en ervoor zorgen dat we stabiel blijven. Zolang we dat doen, gaan we genoeg punten halen dit seizoen.”

Komend weekend weer een uitwedstrijd, nu naar Blauw Geel’38, dat knap tweede staat en afgelopen weekend met liefst 1-4 won bij OJC Rosmalen. Wat weet je van die ploeg?

“Blauw Geel’38 is een sterke ploeg, misschien wel één van de betere teams in de competitie, die ik zeker bij de bovenste plekken van de ranglijst inschat. Ze hebben veel wapens, waaronder een gevaarlijke omschakeling. We bereiden ons voor zoals altijd: we kijken naar hun zwakke punten, waar de kansen liggen en hoe wij ons het beste kunnen voorbereiden op hun kwaliteiten.”

Wat verwacht je voor wedstrijd, bij winst kun je mogelijk weer aanschuiven in het linker rijtje?

“Ik kijk niet zoveel naar de ranglijst. Voor mij gaat het erom dat we elke week een maximaal resultaat halen en we onszelf iedere week verbeteren! Zolang we dat blijven doen, zien we aan het einde van het seizoen wel waar dat ons brengt.”

Hoe is de Derde Divisie na zes duels bevallen? Wat valt direct op in vergelijking met de Vierde Divisie?

“Het verschil is duidelijk te merken. In de Derde Divisie moet je elke week top zijn, anders haal je geen resultaat. Er zijn geen makkelijke wedstrijden meer. We moeten harder werken en nog meer knokken, maar ik zie ook dat we elke week beter worden en dat we steeds meer aan dit niveau wennen. Aan de bal kunnen we nog zuiniger en vaster worden, maar ik ben tevreden met de vooruitgang die we maken.”

Mis je nog spelers? Keren er eventueel spelers terug in de selectie?

“We worden steeds completer. Bram Sommeling komt terug van een schorsing, Twan van Meerten zit dicht bij een terugkeer in de wedstrijdselectie, Nick Bouwman kan vanaf deze week weer volledig trainen en Roy van de Ven mag ook weer het veld op voor zijn trainingen. Het is fijn dat we steeds fitter worden en dat de groep breder wordt, want dat maakt de keuzes voor ons alleen maar ruimer.”

 

Lees verder