Warming-up 3e Divisie: Jonathan Jonk (TOGB): “Huid duur verkopen”

Wie voorafgaand aan het seizoen had voorspeld dat SteDoCo na zes speelrondes op plek twaalf zou staan en TOGB op plek drie, zou wellicht de lachers op zijn hand hebben gekregen. De realiteit is wel zo.

Tekst: Ron Fruining

SteDoCo heeft een niet al te beste start van het seizoen en TOGB doet het tot nu toe prima. Afgelopen speelronde verslikte de ploeg van Gert Jan Karsten zich in ASWH, dat de vooraf bestempelde titelkandidaat SteDoCo met 4-2 de baas was. TOGB speelde in extremis gelijk tegen vv Goes, doordat Michel van der Elst in de laatste seconde van de blessuretijd de 2-2 binnen wist te schieten.

Karsten

Door het vertrek van SteDoCo-trainer Adjei naar Feyenoord deze zomer, moest de ploeg uit Hoornaar opzoek naar een opvolger. Adjei werd door Feyenoord gestald als assistent bij FC Dordrecht, waar hij werkt met onder andere oud TOGB-speler Dean Zandbergen.

Vervanger

SteDoCo vond snel de vervanger voor Adjei en stelde Gert Jan Karsten aan als hoofdtrainer. De coach had, na het in zijn ogen mislukte seizoen bij IJsselmeervogels, zijn contract ingeleverd. Dit omdat de sfeer bij de club die vorige seizoen TOGB uit de KNVB-beker stootte, niet goed meer was. Hij stond in de kroeg naar het EK te kijken toen hij een belletje van SteDoCo kreeg en instemde om dit seizoen te gaan voor het eindigen op een zo hoog mogelijke plek. Karsten wil met zijn team aanvallend voetbal spelen en mag bestempeld worden als een ervaren oefenmeester die het maximale uit een groep weet te halen.

Kansen

SteDoCo steekt niet in een bloedvorm en dat biedt kansen voor TOGB, dat in speelronde zeven de ploeg uit Hoornaar bezoekt. TOGB-trainer Jonathan Jonk (foto): ”Dit seizoen laten wij zien met iedere ploeg mee te kunnen. We zijn alleen nog niet constant genoeg. Daar werken we aan om dat voor elkaar te krijgen. Ik maak mij geen illusies, dat er makkelijke tegenstanders zijn. Iedere ploeg in de Derde Divisie kan van elkaar winnen.”

Wilskracht

“Dat bewees Goes afgelopen week”, gaat Jonk verder. “Wij hadden leek het wel niet de wilskracht om Goes de wil op te leggen. Wat de oorzaak was? Eigenlijk kan ik alleen maar bedenken dat het wellicht de druk was die wij als staf bij de groep hadden neergelegd. Daar moet de groep mee om leren gaan en ook wij als staf. Zaterdag treffen we in Hoornaar SteDoCo. We gaan zeker kansen krijgen, maar dat zal ook voor SteDoCo gelden. Om de punten mee te nemen zullen we geen fouten mogen maken, de gemaakte afspraken na moeten komen en geconcentreerd zijn. Negentig minuten lang. Als we dat doen gaan de toeschouwers een TOGB zien, dat wij de huid heel duur zullen verkopen op jacht naar de drie punten.”

 

Lees verder