Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): “Iedereen aan boord hebben zou wel helpen”

Scheveningen liet vorig weekend bij concurrent Excelsior Maassluis dure punten liggen. Het verlies van 2-1 was zeker niet nodig geweest. Zaterdag is ACV uit Assen te gast op sportpark Houtrust, dat een punt meer heeft dan Scheveningen. Er wordt om half drie afgetrapt.

Tekst: Ton Beije

Terug- en vooruitblikken doen wij wekelijks met Schevenings-hoofdtrainer John Blok (foto).

Een nipt 2-1 verlies bij een concurrent. Hoe kijk je op die wedstrijd terug?

“Ondanks dat we zaterdag een zeer matige wedstrijd speelden, was de nederlaag volkomen onnodig. Buiten nog dat we de doelpunten weer erg makkelijk weggaven moeten we gewoon effectiever worden in het afmaken van de kansen. Om op dit niveau wedstrijden te winnen laten we simpelweg teveel kansen onbenut.”

Excelsior Maassluis kwam dichterbij, maar gelukkig staat er nog een redelijke groep clubs binnen bereikbare afstand. Of vind je dat op dit moment niet echt belangrijk?

“Dat is op dit moment nog totaal onbelangrijk. Het enige waar we ons mee bezig moeten houden is de ontwikkeling van het team en zelf punten halen. Zoals al eerder aangegeven moet het op veel fronten beter. Iedereen een keer aan boord hebben zou daarbij wel helpen.”

Zaterdag komt ACV op bezoek, dat heeft een punt meer dan Scheveningen. Een wedstrijd dus waarin Scheveningen een slag kan slaan, al pakte ACV afgelopen weekend knap een punt tegen Rijnsburgse Boys.

“ACV heeft een punt meer dan wij en hebben inderdaad zaterdag een meer dan verdiend gelijkspel gehaald tegen Rijnsburgse Boys. ACV heeft ongeveer dezelfde ploeg als vorig jaar, dus fysiek sterk met veel loopvermogen en vaste patronen. Wij moeten ons vooral focussen op onze eigen spel en zorgen dat we weer een stap vooruit kunnen zetten.”

Wat verwacht je voor wedstrijd?

“Vorig seizoen waren beide wedstrijden tegen ACV stevig en lagen we dicht bij elkaar. Een wedstrijd dus waar mogelijkheden liggen, maar dan zullen we beter voor de dag moeten komen dan afgelopen zaterdag.”

Doelman Sven van der Maaten weer terug (na schorsing), maar mis je verder nog spelers? Zijn er ook spelers die langzaam terugkomen en inzetbaar zijn.

“Van der Maaten was er afgelopen zaterdag inderdaad niet bij, maar ook Huseyin Dogan is nog voor de wedstrijd afgehaakt. Mike de Niet stond als vervanger op het veld, maar dat bleek toch iets te snel te zijn na zijn blessure. Lorenzo van Kleef heeft na zijn lange absentie een kleine terugslag en is zaterdag niet beschikbaar. Dat geldt natuurlijk ook nog voor Ian van Baalen, die hopelijk komende week uit het gips mag. Jari de Jong is ook nog steeds niet inzetbaar. Positief is dat Emre Ates deze week de groepstraining weer heeft  hervat.”

Lees verder