Dirk Kuyt wacht cruciaal duel: derby Antwerp-Beerschot

Voormalig ADO Den Haag-trainer Dirk Kuyt (foto) promoveerde vorig seizoen met Beerschot naar het hoogste niveau in België. De start van de competitie dit seizoen was echter hopeloos. Beerschot behaalde slechts één punt uit acht duels.

Tekst: Ton Beije

Zondag kunnen Kuyt en zijn ploeg het nodige goedmaken, als er de uitwedstrijd wordt gespeeld in de derby tegen Antwerp. Beerschot verloor vorig weekend kansloos met 0-3 thuis van STVV en dat veroorzaakte onder de fans het nodige tumult. De club verspreidde daarop onder de eigen supporters een statement en vraagt om steun komende zondag ondanks de tot nu toe tegenvallende resultaten. Men hoopt op positieve steun en niet – zoals gedreigd wordt – het duel te verstoren of zelfs stil te leggen.

Derby

In het AD laat Kuyt in de aanloop van die derby weten: “Als ik op straat loop, word ik voortdurend aangesproken door supporters van Beerschot en van die andere club. Van wat ik heb gehoord en gezien, is het een fantastische derby die de afgelopen jaren helaas niet is gespeeld. Ik kijk heel erg uit naar die ervaring.”

Consequenties

“We gaan er alles aan doen om een goede prestatie te leveren en zullen nooit opgeven. Dat is het minste dat we terug kunnen geven. We kunnen het negatieve gevoel wegspelen.” Ook hield Kuyt zijn eigen positie tegen het licht. “Er zijn trainers voor minder ontslagen, maar ik ben daar niet mee bezig. Ik probeer het maximale uit deze groep te halen, ook al heeft dat tot op heden geen resultaten opgeleverd. Ik richt me op de dingen waar ik invloed op heb. Als we zondag verliezen ben ik doodziek. De consequenties, die zien we daarna wel weer.”

Lees verder