ADO Den Haag verspeelt thuis ook tegen hekkensluiter kostbare punten

Waar elke supporter op had gehoopt, de ommekeer thuis tegen hekkensluiter Jong FC Utrecht, is weer niet uitgekomen. Weer leverde het duel niet meer op dan een gelijkspel. Na de 1-0 gaf ADO Den Haag de voorsprong weer heel knullig weg: 1-1.

Tekst: Ton Beije      |     Foto’s: Eric de Wit

Wat het resultaat betreft zakte de ploeg van Darije Kalezic in het Bingoal Stadion tegen Jong FC Utrecht, dat tot dit duel pas twee punten had verzameld, lelijk door de ondergrens. Boos was de trainer ook na afloop op de manier waarop de tegenstreffer werd weggegeven.

Na rust probeerde ADO Den Haag met alle middelen alsnog de volle buit te pakken, maar Jong FC Utrecht, dat nauwelijks meer in de buurt van het Haagse doel kwam, hield met kunst- en vliegwerk stand.

Alex Schalk, Matteo Waem en Daniël Granli ontbraken wegens blessures nog op het appèl. Silvinho Esajas zat op de bank, voor hem mocht Milan Hokke in het centrum van de defensie vanuit de basis starten. Diezelfde Hokke kende overigens geen sterk begin. In de aanvangsfase schoof hij in kort tijdsbestek driemaal de bal in de schoenen van een tegenspeler en gaf hij bij een terugspeelbal het speeltuig te weinig vaart mee, maar door alert optreden van doelman Kilian Nikiema bleef schade uit.

De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg was er al na twee minuten. Jari Vlak schoot de bal op de vuisten van doelman Andreas Dithmer, waarna Joel Ideho in de rebound het doel te hoog zocht.

Na tien minuten nam ADO Den Haag toch de leiding. Lee Bonis ging goed door op een prima steekpass van Daryl van Mieghem en gleed de bal met een sliding langs doelman Dithmer. De bal hobbelde vervolgens tergend langzaam in het Utrechtse doel: 1-0. ADO Den Haag verzuimde door te drukken en Jong FC Utrecht kwam wat beter in de wedstrijd. Je voelde de tegentreffer alweer aankomen en die viel ook na een half uur door geklungel in de eigen zestien van Joel Ideho en Sekou Sylla. Beiden verzuimden de bal ‘in de tribune’ te werken na een afgeslagen hoekschop. Rafik El Arguioui profiteerde dankbaar en gaf doelman Nikiema geen enkele kans: 1-1.

Bij een scrimmage voor het vijandelijke doel, was ADO Den Haag weer niet scherp genoeg en het mocht nog van geluk spreken, dat een schot van afstand van Emil Rohd Schlichting (hij mocht helemaal vanaf eigen helft komen) op de paal ketste, anders had de Haagse ploeg nog met een achterstand de kleedkamer moeten op zoeken bij de rust.

Trainer Kalezic had in de pauze geen reden gezien om een wijziging in zijn ploeg aan te brengen. Kansen kwamen er ook in het begin van dat tweede bedrijf. Lee Bonis had de bal op aangeven van Van Mieghem beter willen raken en de meegekomen Diogo Tomas zag een kopbal knap gestopt door doelman Dithmer. ADO Den Haag was na rust duidelijk de bovenliggende partij. Bij het begin van het Haags Kwartiertje begon de thuisploeg met een ware belegering van het doel van Jong FC Utrecht. Bonis kreeg een prima kans, maar vond doelman Dithmer op zijn weg. Jong FC Utrecht wilde het punt vasthouden en zocht regelmatig de tribune om de bal weg te werken. Het was een kwestie van pompen of verzuipen. Ondanks de zes extra minuten zag de ploeg van Kalezic geen kans een bres te slaan in de defensie bij de bezoekers en stond bij het laatste fluitsignaal de 1-1 stand nog steeds op het scorebord. Het Haagse publiek gaf duidelijk – en terecht – na dat laatste fluitsignaal blijk van haar ongenoegen. De Haagse fans hadden tot de laatste minuut achter de ploeg gestaan met aanmoedigingen, maar moesten weer teleurgesteld afdruipen.