4e Divisie: HBS moet na rust in Vlaardingen buigen voor Zwaluwen

HBS moest in Vlaardingen bij Zwaluwen aantreden zonder de geschorste Mink Huetink (vorige week rood tegen Halsteren). Sieb Verheul gaat voor studie naar Spanje. Na een 0-0 stand bij rust trok de thuisploeg toch met 2-0 aan het langste eind in het tweede bedrijf.

Tekst: Ton Beije

De scheidsrechter liet zien aanwezig te zijn, want terecht trok hij geel al na zes minuten na een overtreding (vasthouden) op HBS-speler Cem Sahin. Zwaluwen Vlaardingen was dicht bij de openingstreffer toen doelman Jurrian Jouvenaar (foto) ver voor zijn doel stond en een speler van de thuisploeg het probeerde vanaf veertig meter. Jouvenaar had een goede redding in huis en tikte de bal over de lat.

Druk

Aan de andere kant een prima pass van Stijn Warmenhoven en een goede actie van Manuel Francisco, die door de doelman tot hoekschop werd verwerkt. Na dik een half uur spelen nog steeds de stand van 0-0 op het scorebord. In de laatste tien minuten van de eerste helft zette Zwaluwen meer druk op de defensie van HBS, maar de rust brak toch aan met de dubbelblanke stand: 0-0.

Redding

Trainer Ekrem Kahya stuurde zijn ploeg na rust in dezelfde samenstelling het veld op. Nu wist Zwaluwen Vlaardingen doelman Jurrian Jouvenaar wel de verslaan en zorgde Eric Fortes voor de 1-0 stand. Bijna wist de thuisploeg de marge te verdubbelen, maar doelman Jouvenaar had een prima redding in huis. Het was even een moeilijke periode voor HBS om doorheen te komen en verder was er nog voldoende tijd om iets te kunnen doen aan die achterstand.

Zwaar veld

Met nog vijfentwintig minuten op de klok bracht Kahya zijn eerste wissel in het veld. Mica Knoester kwam binnen de lijnen voor Stijn Warmenhoven. Het veld werd door de regenval zwaarder, maar HBS was toch wat meer te vinden op de helft van de gastheren. Het leek dat de gelijkmaker in de lucht hing. Manuel Franciso was de tweede wissel aan Haagse kant. Voor hem kwam Stan van Dijk.

Tijdrekken

Zwaluwen Vlaardingen beperkte zich in die fase tot veel tijdrekken om te proberen de voorsprong over de streep te trekken. Juist op het moment dat veel HBS-spelers aanvallende bedoelingen hadden, viel de 2-0. Het was duidelijk, dat het voor HBS een onmogelijke zaak was om nog met een succesje weg te komen uit Vlaardingen. Het lukte de Kraaien dan ook niet om de eer te redden en bij het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond nog steeds de 2-0 op het scorebord.