3E: Eerste overwinningen voor FC Zoetermeer en BSC’68

In Rokkeveen pakte FC Zoetermeer een knappe overwinning op het Leidse UVS. Ook BSC’68 was aan de winnende hand. De ploeg van trainer Abdullah Sari bracht Aarlanderveen haar tweede nederlaag toe.

Aarlanderveen – BSC’68

Na een kwartier kon BSC’68 het eerste doelpunt op het bord zetten. Op aangeven van Ivan Ritzen kon Sjoerd Walraven succesvol afronden. Aarlanderveen kreeg een goede kans om op gelijke hoogte te komen, maar BSC’68-doelman Michael Verhoef (foto) stopte een strafschop. Tien minuten in de tweede helft tekende Jelle Verhoef voor de 0-2 eindstand na voorbereidend werk van Lucas Plag.

FC Zoetermeer – UVS

FC Zoetermeer opende erg sterk en kreeg in het eerste kwartier de nodige kansen, maar wist zich niet te belonen. Daarna kwam UVS beter in de wedstrijd en had meer balbezit. Dit leverde de Leidse bezoekers niet echt in grote kansen op.

Na de thee kwam de bal na een gewonnen duel bij Tim Ceder, die vervolgens  Djamil El Messaoudi bereikte. De speler van FC Zoetermeer schoot de 1-0 binnen. In het vervolg van de wedstrijd probeerde UVS nog wat te forceren, maar kwam FC Zoetermeer niet meer in gevaar.  De punten bleven in Zoetermeer: 1-0.