1B: RKDEO pakt diep in tweede helft volle buit tegen Alphense Boys

RKDEO keek voor eigen aanhang tegen Alphense Boys bij rust tegen een 0-1 achterstand aan. De thuisploeg sloeg direct na de pauze terug (1-1) en pakte een kwartier voor tijd zelfs de volle buit: 2-1.

Tekst & foto’s: Sander de Hollander

Het eerste wapenfeit in het duel kwam van RKDEO. Uit een vrije trap vanaf de zijkant van het strafschopgebied van Izzy Rosini verdween de bal in handen van doelman Victor Timmers. In de tiende minuut kwam Sven van Koppen net te laat voor het Alphense doel om iets te doen met een voorzet van Guus Steerneman. Nu was de bal een eenvoudige prooi voor de doelman. Een schot van Lando van Duijn vanaf de hoek van de zestien leverde voor RKDEO na ruim een kwartier niet meer op dan een afzwaaier.

Bijna halverwege het eerste bedrijf probeerde Alphense Boys het een keer via Thierry Anthony van afstand, maar de bal verdween naast het RKDEO-doel, zodat doelman Lucas Oostveen niet in actie hoefde te komen. Na dik een half uur op de klok kwam Alphense Boys aan de leiding. Een bal werd op maat achter de RKDEO-defensie gelegd. Terwijl RKDEO-spelers bleven staan, reageerde Thierry Anthony wel en liet de bal met een lob over doelman Oostveen in het Nootdorpse doel verdwijnen: 0-1.

Vlak daarna probeerde RKDEO iets terug te doen, maar na een schot van Guus Steerneman verdween de bal via een hand van de Alphense doelman tot hoekschop. Die verder niets opleverde. Op slag van rust bediende Steerneman Joris Plieger met een bal met veel effect, die daardoor het speeltuig niet de juiste richting mee kon geven.

RKDEO kwam sterk uit de startblokken na rust, want binnen een minuut was de gelijkmaker een feit. Een donderspeech van trainer Joren Tromp miste dus zijn uitwerking niet. Uit een voorzet van Twan Verdel werd de bal fraai binnengekopt door Guus Steerneman: 1-1.

Na een uur een poging van weer Joris Plieger na een vrije trap van Steerneman, maar doelman Timmers plukte de bal uit de lucht. Een minuut later probeerde Alphense Boys het aan de andere kant met een schot van Mike Bavelaar, maar het was niet veel meer dan een afzwaaier. Twintig minuten voor tijd bijna gevaar voor het Nootdorpse doel. Bij een bal vanaf de achterlijn van Theodore Mokanda van Alphense Boys, liet doelman Lucas Oostveen van de thuisploeg de bal los, maar herstelde zich in tweede instantie.

Vlak daarna een kans je voor de gastheren. Na een voorzet van Izzy Rosini wist Sven van Koppen tussen twee spelers van de bezoekers echter niet te controleren. Een klein kwartier voor tijd kwam RKDEO op voorsprong. Uit een voorzet van Guus Steerneman scoorde Tan Verdel de 2-1 voor de ploeg van Joren Tromp.

Zes minuten voor tijd claimde heel RKDEO een strafschop. Een schot van Dylan Boapeah werd gestuit door doelman Timmers en in de rebound schoot Tommy Simonis de bal hard tegen een verdediger van Alphense Boys op. RKDEO claimde een strafschop, maar scheidsrechter Cor van Elswijk wilde er niets van weten en gaf aan dat de verdediger zijn armen langs het lichaam had. Met een wanhoopspoging probeerde in de slotminuut Alphense Boys nog de gelijkmaker te scoren, maar het schot ging ruim over de ballenvanger. Het bleef bij 2-1 voor de Nootdorpers.