2e klasse D: Doelpuntenfestijn in Naaldwijk, sv Den Hoorn langs Verburch

In het Westlandse onderonsje tussen de zaterdagformatie van Westlandia en sv Honselersdijk vielen de doelpunten als rijpe appels van de boom. Het duel eindigde in balans. sv Den Hoorn is koploper in 2D na een overwinning op Verburch.

Tekst: Roland van der Linden      |      Foto’s: Ron Heinen

Westlandia – sv Honselersdijk

In het eerste kwartier hielden de teams elkaar in balans, maar daarna konden de bezoekers weglopen naar een verdiende 0-2 voorsprong. Halverwege de eerste helft zorgde Vince Hagen voor de 0-1 en vlak voor rust werd een vrije trap goed ingeschoten door Tom van Veen.

Twee minuten in de tweede helft kon Westlandia al de aansluitingstreffer produceren. De doelman van sv Honselersdijk schoot de bal via het lichaam van Merlijn Steenman in eigen doel. Een kwartier later was het 1-3. Tom van Veen mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet. Vier minuten later kreeg ook Westlandia een strafschop en kon Timothy le Duc de 2-3 binnenschieten. Even later scoorde Sten Janssen de 3-3. sv Honselersdijk had al een aantal kansen gemist, maar kwam toch weer op voorsprong dankzij Steyn de Bruin. Zeven minuten voor tijd scoorde Sten Janssen zijn tweede treffer en was het weer gelijk: 4-4. sv Honselersdijk kreeg nog een enorme kans op de zege, maar een doelpunt bleef uit.

sv Den Hoorn – Verburch

In het eerste kwartier was Verburch de bovenliggende partij, maar kon de kansen niet in doelpunten omzetten. Met bijna twintig minuten gespeeld viel de treffer aan de andere kant. Robin Zwartjes schoot de equipe van trainer Ronald Hes naar een 1-0 voorsprong. Vlak voor rust volgde de tweede treffer van sv Den Hoorn. Bas de Joode zorgde voor een 2-0 ruststand.

In de tweede helft kwam de thuisploeg niet meer in gevaar. Chiaro Comarda stelde de zege van sv Den Hoorn definitief veilig. Door de 3-0 zege is sv Den Hoorn lijstaanvoerder met vier punten uit twee duels.