3F: Ariston’80 bindt GDA aan zegekar, Lyra in doelpuntenfestijn langs DWO

Op het Sportpark van de TU Delft won Ariston’80 met klein verschil van GDA. MVV’27 en KMD kwamen een gelijkspel overeen. In de Lier kregen de toeschouwers zeven doelpunten voorgeschoteld. De thuisploeg nam er vier voor haar rekening. Schipluiden was DSVP te slim af.

Tekst: Roland van der Linden      |         Foto’s: Marcel Kouwenhoven

Ariston’80 – GDA

De studenten hielden de punten in Delft in eigen huis. In de eerste helft bleven de toeschouwers verstoken van treffers. Tien minuten in de tweede helft speelde Bouwe van der Poel Jorge Bonekamp aan, die de enige treffer van het duel voor zijn rekening nam: 1-0.

MVV’27 – KMD

In Maasland kwamen de streekgenoten een 2-2 gelijkspel overeen. MVV’27 ging door een treffer van Huib van Barneveld met een 1-0 voorsprong rusten. Na de doelwisseling verdubbelde Jaco Buijninck de score: 2-0. Door twee treffers van Tony van de IJssel kon KMD, de ploeg van trainer Dennis Roerade – die zich afgelopen week door uitval van de veldverlichting slecht kon voorbereiden met zijn team – toch nog met een punt huiswaarts gaan: 2-2.

Lyra – DWO

In de zesde minuut opende Anass el Hattachi de score namens de Zoetermeerders. De vreugde was van korte duur voor DWO. Lyra sloeg meteen terug via Rens van der Meer: 1-1. Nog geen tien minuten later was het weer raak voor El Hattachi, maar ook nu liet het antwoord van Lyra niet lang op zich wachten. Dyon Lemckert zorgde voor de 2-2. Met een half uur op de klok was Lemckert opnieuw trefeker en had Lyra voor het eerst een voorsprong te pakken. Vlak voor rust kopte Bas Koolmees de 3-3 binnen. Halverwege de tweede helft kwam DWO met tien man te staan. Uit de vrije trap scoorde Mark den Toom de 4-3.

Schipluiden   – DSVP

Een sterk Schipluiden creëerde in de eerste twintig minuten meerdere grote kansen. Aanvaller Ruben Gielesen scoorde met een kopbal al na vijf minuten de 1-0. Vervolgens hadden Sjoerd Boks en wederom Ruben Gielesen de kans om de score te verdubbelen, maar faalden in de afwerking.

In de tweede helft controlerende Schipluiden het duel en probeerde een opportunistisch spelend DSVP met veel lange ballen iets te forceren. Keeper Tom Boks moest tot twee keer toe optreden. De overwinning voor Schipluiden kwam niet meer in gevaar: 1-0.