1B: VUC scoort weer vier keer en is fiere koploper na twee duels

VUC kent een vliegende competitiestart in de eerste klasse. Na de 2-4 van vorige week bij Wippolder werd de eerste thuiswedstrijd met 4-0 van VELO gewonnen en is de ploeg van Rob de Lange de koploper.

Foto’s: Franca Dobbe & Hasper Media

Ook een klasse hoger gaat VUC door met veel scoren. Acht treffers na twee duels is een indrukwekkende score. De eerste twee doelpunten tegen VELO vielen in een tijdsbestek van anderhalve minuut. Aanvoerder Jeffrey van Roon benutte de strafschop die na veertien minuten werd verkregen nadat Roderick Meinema van achteren werd aangetikt en Andani Ollie bracht de marge meteen erna op twee na een pass van Gino van de Water en een fout in de Wateringse verdediging: 2-0.

De 3-0 van VUC was het hoogtepunt van de middag aan Het Kleine Loo. Melvin Vissers scoorde uitermate fraai door in de 34e minuut van zo’n vijfentwintig meter hard en zuiver uit te halen en daarmee VELO-keeper Deniz Pamuk te verrassen. En zo leek de wedstrijd – onder anderen bijgewoond door de enige trainer in de Haagse voetbalhistorie die bij beide clubs werkzaam was, John van der Lubbe – al in een vroeg stadium beslist.

Het betekende niet dat VELO niets in te brengen had. Integendeel, de bezoekers voetbalden goed mee in de aantrekkelijke eerste helft en hadden ook hun mogelijkheden. Koen Starrenburg leek zijn ploeg al na acht minuten op voorsprong te zetten, maar scheidsrechter Ramcharan keurde de treffer op aangeven van VUC-grensrechter Henry Annokkee af. Starrenburg en Lars de Jong kregen kansen, maar vonden de sterke VUC-doelman Nick Hasper op hun weg. Vandaar dat VUC, dat in het tweede deel van de eerste helft overdreven veel gele kaarten kreeg voorgehouden, met een riante voorsprong ging rusten.

Na de pauze was het duel van een minder niveau. VUC hoefde niet meer zo nodig en VELO kon geen echte vuist maken. Vissers schoot bijna nog een keer raak van afstand en Hasper moest aan de andere kant een paar maal handelend optreden. Vlak voor het einde pakte Roderick Meinema toch nog zijn doelpunt mee na een snelle aanval: 4-0. De topscorer was één van de vier spelers bij VUC, die eerder voor VELO uitkwamen. Van de Water, Brent Biesheuvel en invaller Kenan Schenkeveld zijn de andere drie.

VELO leek in de laatste actie van de wedstrijd de eer nog te redden toen het een strafschop kreeg, maar keeper Nick Hasper stopte het schot van Emiel Rours en hield de nul voor de fiere koploper. (Foto’s onder: Hasper Media)

(Klik HIER voor meer foto’s van Franca Dobbe van deze wedstrijd)