2C: TAC’90 neemt punt mee naar huis uit Nieuwerkerk

In de eerste helft kwam TAC’90 er nauwelijks aan te pas tegen Nieuwerkerk en moest met een 0-1 achterstand de rust in. In de tweede helft was de Haagse ploeg van Rob Gieben duidelijk de bovenliggende ploeg en sleepte een gelijkspel uit het vuur.

De eerste helft was duidelijk voor Nieuwerkerk. TAC’90 zat niet goed in de wedstrijd en kwam onvoldoende in de duels. De Haagse ploeg was aan de bal zeer onrustig. De thuisploeg kreeg diverse kansen, maar de uitstekend keepende Gio Spaan (foto) hield zijn doel schoon.

Halverwege de eerste helft was het dan toch raak. Een duel in het strafschopgebied van TAC’90 werd door de goed leidende scheidsrechter als strafschopwaardig beoordeeld en de 1-0 was een feit. Aan het eind van de eerste helft kwam er meer rust en overleg in het spel van de bezoekers en dit leverde enkele kansjes op.

Omzettingen

In de tweede helft speelde TAC’90 een stuk beter door enkele omzettingen en de juiste beleving. Met rust en overleg aan de bal werden duels gewonnen, goed gecombineerd en kansen gecreëerd. Met nog twintig minuten op de klok kwam Rensy Barradas door op links en gaf een uitstekende voorzet op Shawny Morris, die één op één met de keeper de bal strak in de hoek schoot: 1-1.

TAC’90 wisselde nog eens en ging voor het winnende doelpunt. Ondanks enkele goede kansen, bleef de winst voor de Haagse ploeg uit: 1-1. Gezien het spelbeeld in beide helften was een gelijkspel de juiste eindstand.