4C: Tweede nederlaag SVH en sv Erasmus, zuur gelijkspel Vredenburch in blessuretijd

Bij SVH overheerste na de tweede nederlaag dit seizoen tegen DUNO (3-2), het gevoel dat het zichzelf tekort had gedaan. Het uit de derde klasse gedegradeerde Concordia bracht sv Erasmus haar tweede seizoensnederlaag toe. Vredenburch leek lange tijd op haar eerste seizoenzege af te stevenen, maar moest ver in blessuretijd toch nog de 1-1 incasseren.

Tekst: Peter Petit

DUNO – SVH

Een fraaie overwinning voor DUNO in haar eerste wedstrijd van het seizoen na vorige week vrij te zijn geweest in deze poule met een oneven aantal teams. SVH werd met 3-2 verslagen. Bij de rust was de stand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Buitenspel

SVH had het in de eerste tien minuten zwaar te verduren tegen de thuisploeg onder leiding van hoofdtrainer Kenneth Lamens. Toch was het SVH, dat op een 0-1 voorsprong leek te komen, maar de assistent-scheidsrechter van DUNO stak zijn vlag omhoog en werd het doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd. In de twintigste minuut was het DUNO dat het eerste doelpunt van de wedstrijd scoorde. Uit een corner van Sunny Boisseau was Omar Ismail trefzeker voor de thuisploeg: 1-0. Vier minuten later volgde de 2-0. Calvin Bakker scoorde na een assist van Basten Roffel. SVH herpakte zich echter en begon beter te voetballen. In de 36e minuut resulteerde dat in een doelpunt van Rick Hoogeveen, die knap afrondde na een voorzet van Rico Kogeldans: 2-1. Diezelfde Hoogeveen had slechts twee minuten later de kans om de gelijkmaker te scoren, maar zijn schot kuste de lat, ruststand 2-1.

Dramatisch

De tweede helft begon dramatisch voor SVH, dat binnen vijftig seconden de derde treffer moest incasseren. Basten Roffel scoorde op aangeven van Frenk Staal: 3-1. DUNO kreeg meerdere grote kansen, maar doelman Anass van SVH hield zijn ploeg in de wedstrijd met enkele geweldige reddingen. In de 62e minuut scoorde Rayvano van Alphen de aansluitingstreffer: 3-2. SVH zette alles op alles om de gelijkmaker te forceren, kreeg nog twee goede kansen, die echter niet waren besteed aan Rayvano van Alphen (paal) en Rick Hoogeveen (hoog over).

Concordia – sv Erasmus

Na de 1-6 nederlaag vorige week tegen ODB  wederom een nederlaag voor sv Erasmus. Ditmaal was Concordia in Delft met 2-1 te sterk voor de formatie van hoofdtrainer Henk Baggerman (foto), die na afloop sprak van een ‘onverdiende nederlaag’.  Baggerman zag Mitchel Pronk de eretreffer voor zijn team scoren.

DHL – Vredenburch

Na de 1-3 nederlaag vorige week tegen GSC ESDO weer puntenverlies voor  Vredenburch. In Delft kwam de brigade van hoofdtrainer Vita Lorente niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Voor de gastheren scoorde Jesse Keizer. Namens Vredenburch was Omeh Kossischukwu trefzeker. Een zuur gelijkspel voor de Rijswijkers, die zestig minuten met tien man speelden en in de 100e (!) minuut lijdzaam moesten toezien dat DHL alsnog de gelijkmaker scoorde.