2C: Die Haghe knokt zich knap naast CVV Zwervers

In een niet goede, maar enerverende partij voetbal stonden de Capelse Zwervers bij rust met 0-2 voor, maar na rust rechtte Die Haghe de rug, maakte de aansluitingstreffer, kwam toch verder op achterstand, maar kreeg uiteindelijk loon naar hard werken en sleepte knap een gelijkspel uit de strijd tegen een goede tegenstander. De contouren bij de Haagse ploeg worden beter zichtbaar.

Tekst: Wim van de Graaf       |      Foto’s: Aad van der Knaap

Pluvius dreigde deze speeldag in het water te laten vallen, maar wonderbaarlijk waren de grasvelden op Ockenburgh van goede kwaliteit. Zo kon Die Haghe aantreden op het eigen (gras)hoofdveld tot ergernis van trainer Marco Jalink van CVV Zwervers, die liever een strakke kunstgrasmat tot zijn beschikking had gehad. Maar ja, hij speelde een uitwedstrijd en moest het doen met de natuurgrassprieten waar zijn team in eerste instantie minder moeite mee leken te hebben, want al na zeven minuten was daar een hard vliegend schot nipt over de lat boven Die Haghe-doelman Justin Beck.

De thuisploeg wilde niet achterblijven en loste een minuut later een vrije schop die nipt langs het doel van de Capelse club vloog. Dat zette meteen de toon van de gehele wedstrijd. Over en weer trokken de aanvallers ten strijde en er was sprake van een open wedstrijd, die als kijkspel een hoge amusementswaarde kende. Lars Swagerman schoot hard over de kruising van het doel van CVV Zwervers. Pal hierna belandde een schot van de gasten in de winkelhaak van het Haagse doel, waarna de bal net voor de doellijn door Justin Beck klemvast kon worden gepakt. De discussie of de bal wel of niet over de lijn was gegaan, was van korte duur, want direct hierna leverde zeer slordig uitverdedigen toch de 0-1 voorsprong voor CVV Zwervers op. Lugino Schubert was de afmaker.

Het was een vroeg Sinterklaascadeau extra-ordinaire van Die Haghe. In de intensief gespeelde wedstrijd ging het verder gelijk op. Tot een minuut voor rust na een snelle aanval Samir Hattit van Zwervers de bal in de loop – en met hulp van de binnenkant van de paal – pardoes achter de verbouwereerde Justin Beck tegen het net schoot: 0-2. Direct hierna klonk het rustsignaal en konden de kleedkamergesprekken beginnen.

Het eerste wapenfeit na rust kwam van CVV Zwervers dat een schot goed gestopt zag worden door doelman Justin Beck. Direct hierna had Moatamid Tahiri een goede kans, maar zijn schot was een prooi voor de Capelse doelman. Trainer Marcel Koning van Die Haghe bracht David Koopmans en Saad Rahmoune binnen de lijnen en dat betaalde zich direct uit. Laatstgenoemde kreeg de bal in de diepte aangespeeld, kapte en draaide zich fraai vrij en schoot beheerst de aansluitingstreffer binnen: 1-2. In de 65e minuut konden drie Die Haghe-spelers op rij -na een strakke voorzet van genoemde Rahmoune- het net niet vinden, maar dat wist een Capelse aanvaller wel die – toen Justin Beck een hard schot moest lossen – de terugspringende bal kiezelhard en fraai binnenschoot: 1-3.

Daar waar eenieder dacht dat de Zwervers op rozen zat, had niet op het hardwerkende en onverzettelijke Die Haghe gerekend. Tien minuten voor tijd was er weer een goede en snel uitgevoerde actie van Saad Rahmoune, waarna Davíd Koopmans het laatste tikje kon geven: 2-3. De wedstrijd werd hierna nog rommeliger en arbiter Olav van Hees had zijn handen vol om de spelers in het gareel en binnen de spelregels te houden. Die Haghe rook dat er meer te verdienen was, maar de tegenstoten waren niet van gevaar ontbloot. Toch wist het thuisteam zich nu wel te belonen. Na een goed genomen en scherp indraaiende corner ging de bal in één keer (of via het been van Rouad el Badri) over de doellijn en was de 3-3 een feit.

CVV Zwervers raakte in de blessuretijd nog snoeihard de kruising boven Justin Beck en veroorzaakte ook nog een paar hachelijke situaties in het strafschopgebied, maar Die Haghe knokte zich met veel ijver naar een verdiend gelijkspel. Het eerste punt is binnen en de Ockenburghers kunnen zaterdag met opgeheven hoofd naar koploper Alphia