1B: FC Skillz boekt thuiszege op HVV

FC Skillz speelde haar eerste thuiswedstrijd met de Koninklijke HVV als tegenstander. Zowel FC Skillz als HVV openden het seizoen vorige week met een gelijkspel tegen respectievelijk VELO en RKDEO. Om het seizoen goed te vervolgen zijn beide teams uiteraard gebaat bij een winst. Wie mag de eerste ‘driepunter’ voor haar rekening nemen op Sportpark Zonneveld?

Tekst: Terry Konings  /  Foto’s: Rick Dorst

Het begin van de wedstrijd was aan de kant van FC Skillz wellicht net zo veranderlijk als het weer. Zo scheen de zon en werd er frivool gevoetbald en zo regende het en oogde het spel wat slordig. Nu moet gezegd worden dat HVV zeker niet naar Sportpark Zonneveld af was gereisd om ‘verstoppertje’ te spelen en poogde met veel inzet en energie het spel van de thuisploeg te ontregelen. ‘An A for effort’ wel te verstaan.

Het eerste zonnige moment werd in de achtste minuut gearrangeerd door Adnan Bajic, die met veel gevoel Jedsel Markes in een één-tegen-één situatie bracht met doelman Guus Dicke. De aanvaller lobde de bal beheerst over de talentvolle doelman, die zijn jeugdopleiding doorliep bij ADO Den Haag en bracht hiermee de thuisploeg aan de leiding: 1-0.

De Kroonleeuwen toonden zich weerbaar, want tien minuten na het eerste doelpunt van de wedstrijd maakten zij alweer de 1-1 via Phil Altimari. Het evenwicht in de stand illustreerde ergens wel de intensiteit, die beide teams – over en weer – op de regenachtige kunstmat konden leggen. Het besef, dat de punten behoorlijk duur kunnen zijn de eerste klasse straalde er immers vanaf.

Lang hebben de bezoekers echter niet kunnen genieten van het gemaakte doelpunt, want twee minuten na de gelijkmaker moest HVV alweer in de achtervolging daar FC Skillz op een 2-1 voorsprong kwam. Joël Mayala bracht Abdel Tufi in stelling, die de thuisploeg achter het stuur richting een overwinning bracht. Met deze stand werd de rust ook bereikt, hopende dat de zon zich wat meer, maar vooral constanter zou laten zien in de tweede helft.

Eer

Na rust deed Sportpark Zonneveld meer en meer haar naam eer aan. FC Skillz-trainer Oussama Bekkaoui bracht wat verse ‘benen’ het veld in middels onder andere Naoufal Haddioui en Daniël Ojiri. Ondanks de doorgebroken zon, regende het kansen voor FC Skillz, maar doelman Guus Dicke liet zien over een goede vorm te beschikken.

Veel kon HVV er echter aanvallend niet tegenover zetten, daar het met een minimale verschil van één doelpunt, wel bleef geloven in een punt na negentig minuten. Met man en macht probeerde het voorwaarts te trekken, maar stuitte het op een solide defensie.

De spanning van het nipte verschil in de stand bleef slechts bij een gevoel, want de stand van 2-1 kon na negentig minuten genoteerd worden als de eindstand in het voordeel van FC Skillz. Hiermee boekte het haar eerste thuiszege in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen.