4e Divisie: RKAVV doet zichzelf tekort uit tegen Capelle

Op bezoek bij Capelle kwam RKAVV niet verder dan een gelijkspel (1-1). Een resultaat waar de Leidschendammers niet tevreden mee zijn, gezien de vele gemiste kansen in deze wedstrijd.

Tekst: Do Horta

Op Sportpark ‘t Slot kruisten Capelle en RKAVV de degens op een drassig grasveld. Na een tweetal kleine kansjes voor de bezoekers, had Capelle rond de achtste minuut een dot van een mogelijkheid: een voorzet vanaf rechts werd door de vrijstaande Vincent Schippers volledig gemist. Hierna drong RKAVV meer aan en waren er mogelijkheden voor Khashayar Saeb en Nick Gardenier. Ook aanvoerder Robin Steffens (foto) zag een bal ternauwernood gekeerd worden door keeper Lars Bleijenberg van de thuisploeg.

Strafschop

Niet veel later kreeg Capelle een strafschop, nadat Daan van Gaalen in zijn val de bal tegen zijn arm aangeschoten kreeg. De strafschop werd benut door Gabri Urbanus: 1-0. RKAVV herpakte zich en kreeg mogelijkheden via Tomás da Palma Horta en Yani Bouras. Net voor rust werd Edwin Agyare door Nick Gardenier diep gestuurd, waarbij hij één-op-één voor de keeper kwam, maar ook hij wist het net niet te vinden.

Feller

Na rust een veel feller RKAVV. Na een gemiste kans van Edwin Agyare maakten de Leidschendammers binnen het kwartier de gelijkmaker: Nick Gardenier profiteerde van slecht verdedigen van de thuisploeg en speelde de bal op Yani Bouras, die op zijn beurt Tyron Oosting diep stuurde, die de keeper passeerde: 1-1.

Hierna was het RKAVV, dat de wedstrijd controleerde en tal van mogelijkheden had om op voorsprong te komen door toedoen van Khashayar Saeb, Remco Overdevest, Peter Cedeno, Shelton Wijngaarde en Yani Bouras. De bal wilde er gewoon niet in, doordat het vizier van de Leidschendammers niet scherp was en de sterk keepende Lars Bleijenberg van Capelle voortdurend een sta-in-de-weg was. In de slotfase speelden beide ploegen nog voor de winst met wat kansen over en weer.

Zo eindigde deze wedstrijd in een voor RKAVV frustrerend gelijkspel. Gezien de vele mogelijkheden hadden de Leidschendammers recht op meer.