3e Divisie: FC ’s-Gravenzande maatje te klein voor Blauw Geel’38

Blauw Geel’38 uit Veghel was voor FC ’s-Gravenzande de te kloppen tegenstander. Na het zure verlies vorige week tegen Kloetinge weer een nieuwe uitdaging voor de mannen van Mike Jonk. De tegenstander doet het prima en staat op de tweede plaats met veertien punten uit zes wedstrijden.

Tekst: Jan Hoogenraad     |    Foto’s: Pieter Vermeer

Viermaal werd gewonnen (tegen VVSB, vv UNA, FC Rijnvogels en OJC Rosmalen) en tweemaal gelijkgespeeld (tegen Kozakken Boys en Smitshoek). Bovendien bereikte het  afgelopen woensdag het hoofdtoernooi in de strijd om de KNVB-beker. Na verlenging werd de uitwedstrijd gewonnen van Tweede Divisionist Volendam.

Zonder de geblesseerde doelman Edgar Leerdam, zijn vervanger was Tijn Stehmann, moest hij al na twee minuten de bal uit het doel halen. Na onoplettendheid in de ’s-Gravenzandse defensie stond Dave de Man ineens helemaal vrij en schoof de bal in de rechterhoek: 1-0. Ook hierna was de thuisploeg de bovenliggende partij. Het beschikt  over een aantal goede snelle technische spelers en daar had FC ’s-Gravenzande het moeilijk mee. Een schot van Lars Loermans werd door Tijn Stehmann tot hoekschop verwerkt. Vervolgens was het Dave de Man, die uit een hoekschop de bal over de lat schoot en uit een vrije trap kon Ben van den Nieuwenhof inschieten, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.

In de 24e minuut kwam Blauw Geel’38 op een 2-0 voorsprong. Uit een hoekschop van Bram Eltink kopte Robin Voets de bal binnen. FC ’s-Gravenzande moest het hoofdzakelijk hebben van enkele sporadische uitvallen. Frank Broos kon een keer inschieten, maar zijn inzet werd weggewerkt. Vervolgens wist Sil van Ooijen wel het doel  te vinden, maar deed dit vanuit buitenspelpositie, dus die treffer werd geannuleerd. Aan de andere kant behoedde Tijn Stehmann FC ’s-Gravenzande voor een nog grotere achterstand en werkte een inzet van Migiel Zeller via zijn vuisten weg. Bij één van de sporadische uitvallen leverde dat een hoekschop op voor de ’s-Gravenzanders. Roy van Beek nam die, en stond Sil van Ooijen klaar om nu wel een geldige treffer binnen te koppen in de 42e minuut: 2-1. In de slotminuut nog een grote kans voor de thuisploeg, maar een inzet van Dave de Man werd door Tijn Stehmann gestopt.

Bij aanvang van de tweede helft probeerde FC ’s-Gravenzande nog langszij te komen en kreeg ook wat kansjes. Een schot van Timo Ploemen werd door de defensie van Blauw Geel’38 goed geblokt en even later kon Frank Broos alleen op de doelman afgaan, maar Jordy Zielschot plukte de bal van zijn schoen. Hierna was het de thuisploeg die de wedstrijd domineerde. Dave de Man schoot de bal, na een foutje in de defensie over. Ben van den Nieuwenhof zag zijn inzet door de ’s-Gravenzandse doelman gepakt en een vrije trap van Mitchel van Rosmalen leek net onder de lat binnen te vallen, maar ook nu een prima redding van Tijn Stehmann door de bal over de lat te tikken. Koen van der Zanden schoot in de zestigste minuut de bal in het zijnet en na een snelle uitbraak gaf hij in dezelfde minuut de bal goed voor, maar Ben van den Nieuwenhof wist deze kans niet te verzilveren.

Dat deed in de 71e minuut wel invaller Jannes Mulders. Uit een voorzet vanaf de linkerkant wist hij bij zijn eerste balcontact direct te scoren: 3-1. Positief voor FC ’s-Gravenzande was wel de rentree van Twan van Meerten in de 78e minuut. Na zijn blessure in de allerlaatste wedstrijd vorig seizoen tegen GVV Unitas volgde een lang herstel, maar hij is nu dus weer op de weg terug. Hij liet zien dat hij het nog niet verleerd was, maar een voorzet vanaf de linkerkant kon door Ardi Luijendijk niet bekroond worden, hij kopte de bal de verkeerde kant op. Na twee reddingen van de ’s-Gravenzandse doelman op schoten van Hidde van Dijk, was het in de 91e minuut Jay van Boxtel die met een fraaie treffer de eindstand op 4-1 bepaalde.

Een terechte overwinning waar niets op af te dingen viel en neemt Blauw Geel’38, door het verlies van HSV Hoek, nu de eerste plaats op de ranglijst in in de Derde Divisie B.