4e divisie B: Westlandia scoort diep in tweede helft winnende treffer

Westlandia hing op bezoek bij hekkensluiter Halsteren, dat vorig weekend nog een punt pakte bij HBS. Beide ploegen leken aan elkaar gewaagd. Goede kansen werden om zeep geholpen, maar diep in de tweede helft bezorgde Hidde van der Arend zijn ploeg met een rake kopbal de zege.

Tekst: Ton Beije

Halverwege de eerste helft was er een prima kans voor Westlandia. Desley Bransen kwam oog-in-oog te staan met de doelman Pawel Jerzy Rabin. De Naaldwijker verzuimde zijn ploeg aan de leiding te helpen, want hij schoot tegen de doelman aan.

Opluchting

Na dik een half uur kreeg Halsteren een open kans, maar tot opluchting van heel Westlanda verdween de bal aan de voor de bezoekers goede kant van de paal. Bijna nam Westlandia vlak voor rust toch de leiding, maar een knap schot van Anass Achahbar, die zich goed vrijgespeeld had, werd even fraai door de doelman gepareerd.

Kans

Bij rust dus een 0-0 stand en die bleef ook in de tweede helft geruime tijd op het scorebord staan. Met nog elf minuten op de klok kreeg Halsteren de grootste kans tot dan in de tweede helft, maar de bal verdween naast het Westlandia-doel.

En dan was daar Hidde van der Arend die Westlandia in Brabant naar een 0-1 voorsprong kopte. De Naaldwijkers wisten dat het nog een moeilijk laatste kwartier zou worden, omdat Halsteren zich niet zomaar bij een nederlaag zou neerleggen. Westlandia kwam nog een keer goed weg, omdat de scheidsrechter een treffer van Halsteren annuleerde wegens buitenspel.

De formatie van trainer Maurizio Ceccucci liep geen averij op en kon dus met drie punten in de bus stappen richting De Hoge Bomen: 0-1.

(Foto: Orange Pictures)