Beerschot-trainer Dirk Kuyt: Geen zin meer in vervolg gestaakte duel tegen Royal Antwerp FC

Het vervolg van de Antwerpse derby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot wordt niet meer uitgespeeld. Het lag in de bedoeling dat de laatste minuten van deze zondag bij een 5-0 stand voor Royal Antwerp AC gestaakte wedstrijd, zouden worden afgewerkt, maar voor trainer Dirk Kuyt (ex-ADO Den Haag), alsmede voor het bestuur van Beerschot, hoeft dat niet meer.

Tekst: Peter Petit

De wedstrijd stond vanwege eerder aangekondigde dreigementen van supporters van Beerschot bij een achterstand de wedstrijd stop te laten zetten, al onder hoogspanning. Toen Antwerp zondag de 4-0 scoorde, ging het goed mis. Twee van deze vier doelpunten kwamen op naam van Tjarron Cherry, die van 2012 tot 2014 voor ADO Den Haag uitkwam.

De ‘supporters’  van Beerschot bleven vanuit het uitvak maar doorgaan met het gooien van het binnengesmokkelde vuurwerk. Mannen met zwarte maskers en witte T-shirts mikten drie salvo’s vuurpijlen vakkundig door de opgehangen noodnetten.

Audiobestand

Ook een tijdelijke staking leverde geen positief resultaat op, waarna scheidsrechter Lothar D’Hondt besloot de wedstrijd definitief af te blazen. Begin vorige week ging een gelekt audiobestand van de verbale oorlog tussen de harde kern van Beerschot en het clubbestuur gretig rond in het voetbalwereldje en haalde het ultimatum ‘dat er geen laatste fluitsignaal zou zijn’ ook alle media.

Volgens de regels in België dient een duel dan zonder publiek te worden uitgespeeld. Dat zou vanmiddag, maandag, rond de klok van 14.00 moeten gebeuren, maar inmiddels is duidelijk geworden dat Beerschot heeft besloten om op te geven. Zo eindigt de wedstrijd in een 5-0 nederlaag en is de situatie rond Kuyt er niet florissanter op geworden. Met slechts één punt uit negen wedstrijden is Beerschot rode lantaarndrager in de Belgische Jupiler Pro League.

Nederland

Volgens Lorin Parys, CEO van Beerschot, waren er zondag ook een tiental fans uit Nederland in stadion De Bosuil. “Niet om naar de match te kijken, maar wel om amok te maken”, zo laat Parys op de website van Sporza weten.

(Foto’s: Orange Pictures)

Lees verder