‘Opmerkelijk nieuws’ op en rond de velden

Een nieuwe rubriek, met opmerkelijke zaken, bijzondere foto’s van het afgelopen voetbalweekend.

Teleurgesteld

Eljero Elia begon in de basis bij FC Skill tegen HVV. In de rust werd hij gewisseld door trainer Oussama Bekkaoui. Dat zwaar tegen de zin in van Elia, die vervolgens boos het complex verliet. ‘Praatwerk’ deze week bij FC Skillz.

Terug van weggeweest

FC ’s-Gravenzande ging kansloos met 4-1 onderuit bij Blauw Geel’38. Positief voor FC ’s-Gravenzande was wel de rentree van Twan van Meerten in de 78e minuut. Na zijn blessure in de allerlaatste wedstrijd vorig seizoen tegen GVV Unitas volgde een lang herstel, maar hij is nu dus weer op de weg terug. Hij liet zien dat hij het nog niet verleerd was.

Aderlating

Trainer Abdullah Sari van BSC’68 heeft te maken met een enorme aderlating. De talentvolle Romé Thies, zoon van ex-veld en zaalvoetballer Kees Thies, scheurde in mei een kruisband en zijn meniscus af. In augustus werd hij geopereerd en zal naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen niet meer aan spelen toekomen.

Buitenbar

Ze hebben hem ook bij SEP op sportpark Tanthof-Zuid: een buitenbar, wel een alcoholvrij biertje!

Goed begin

De ADO Den Haag-vrouwen zijn de competitie goed van start gegaan met een 1-3 overwinning in en tegen Heerenveen. Lobke Loonen was met twee treffers op dreef. En een treffer en een overwinning in het hoge noorden moet je vieren!

Niet opgeven

Het woordje ‘opgeven’ kent Dennis Lubout van GDA niet. Afgelopen zomer nog actief bij het beach soccer, maar hij liep een knieblessure op en dat houdt hem nog even buiten de ploeg van GDA, dat dit seizoen haar rentree maakt in de derde klasse. De veertiger laat zich niet ontmoedigen en hoopt spoedig weer deel uit te maken van de wedstrijdselectie.

Doelpunten maken in plaats van tegenhouden

Dat geldt voor Duindorp SV-speler Jack Morauw. De talentvolle dopelman stond tussen de palen bij de ADO den Haag-jeugd, Westlandia en vorig seizoen nog Duindorp SV. Dit seizoen is hij een veel scorende speler bij de Houtrust-bewoners. Met zijn twee treffers afgelopen weekend tegen DHC komt zijn totaal in de competitie nu op vijf. Die doelpunten tegen DHC waren niet genoeg, want de Delftenaren trokken met 5-4 aan het langste eind.

Gevecht om de bal

Bij een 2-3 stand kreeg Die Haghe zaterdag haast tegen CVV Zwervers. David Koopmans trachtte de bal weer snel aan het rollen te brengen. De keeper van CVV Zwerver, Devin van Opstal, voelde daar niets voor. Er ontstond vervolgens een koddig gevecht om de bal.

Hands?

Dat zou je wel zeggen aan de hand van deze foto!

Ballenjongen

Altijd leuk om bij het eerste team van je club als ballenjongen om te mogen treden. Netjes op een stoeltje langs de lijn. Het spel volgen en snel de bal weer in het spel brengen.

Felle strijd

Het bleef op Nieuw Hanenburg lang spannend, omdat FC Rijnvogels weigerde de trekker over te halen en het duel definitief te beslissen. Quick bleef hopen op een punt. Vandaar af en toe fanatieke duels om de bal……

Doelpunt vieren

RKDEO kwam een kwartier voor tijd op voorsprong tegen Alphense Boys. En dat vraagt of het vieren van een treffer. De Nootdorpers hielde de voorsprong ook vast!

Scrum

Vaak voorafgaand aan de wedstrijd, de scrum! Ook bij Scheveningen elkaar oppeppen voor het duel. Het leverde helaas niet een driepunten op. ACV ging er met een nipte 1-2 zege vandoor op Houtrust.

 

Trekking

En de trekking had het volgende resultaat: 6 – 2 – 1 – 22

Lees verder