FC Skillz-voorzitter Terry Konings: ,,Er zijn wekelijks teleurgestelde spelers”

Afgelopen zaterdag begon oud-prof en international Eljero Elia bij FC Sikillz als basisspeler aan het duel tegen HVV. In de rust bracht hoofdtrainer Oussama Bekkaoui een mutatie aan in zijn ploeg en hield Elia in de kleedkamer achter.

Tekst: Ton Beije

Eljero Elia reageerde na zijn wisselbeurt emotioneel door boos, terwijl het tweede bedrijf net aan aanvang had genomen, het sportpark te verlaten. Voorzitter Terry Konings vindt het jammer dat Elia op die manier zijn ongenoegen heeft kenbaar gemaakt, maar zegt: ,,We hebben wekelijks te maken met ‘teleurgestelde’ spelers, die op enig moment gedurende de wedstrijd gewisseld worden. Wij zien Eljero Elia niet als Eljero Elia, maar als een speler, die deel uitmaakt van de selectie en zo behandelen we iedereen als een gelijke, daar we uiteraard respect en bewondering kunnen hebben voor wat spelers individueel in het verleden gepresteerd kunnen hebben.”

Positiefs

,,Dat een speler teleurgesteld is, zien we dan ook als iets positiefs”, gaat Konings verder. ,,Juist vanuit het gevoel om belangrijk te zijn voor het team, wat dan door enige reden niet gelukt is. Ik denk, dat we ons zorgen moeten maken, als spelers juist ‘genoegen’ nemen met een wisselbeurt. Échte voetballers, willen alleen voetballen en dus op het veld staan, toch?”

,,Op de wisselbeurt in de rust, reageerde hij inderdaad emotioneel door het sportpark te verlaten. Emotie mag er zijn, de manier waarop je echter met die emotie omgaat is altijd nog een tweede. We hebben immers binnen FC Skillz kernafspraken, die we met elkaar hebben gemaakt. Het is daarom belangrijk voor eenieder om zich daaraan te conformeren.”

Gewenningsperiode

Terry Konings: ,,Wellicht, dat we de ontstane situatie van zaterdag moeten zien in het kader van het gewenningsproces voor Eljero met het amateurniveau van de eerste klasse. Wij snappen als geen ander, dat hij aan heel veel zaken en situaties moet wennen. Eljero is een geweldige jongen, behoorlijk aimabel en wil vooral nog heel graag erg. Dat is enorm te prijzen, gezien zijn verleden als profvoetballer en de mooie clubs, waar hij voor is uitgekomen.”

Ruimte

Konings gaat er vanuit dat deze week de plooien weer glad worden gestreken. Hij: ,,Er is voor iedereen binnen FC Skillz ruimte als je bereid bent om in gezamenlijkheid onze ‘voetbalreis’ met ons te vervolgen. In gezamenlijkheid betekent ook, dat je deel uitmaakt van een team of van een club, waar het grotere geheel (lees: de club) het belangrijkste is en dus niet het individu.”

 

 

 

Lees verder