Domper voor Jerdy Schouten ondanks wereldgoal tegen Sporting Clube de Portugal

De tweede Champions League-wedstrijd van PSV op de dinsdagavond eindigde in een domper voor Jerdy Schouten (foto) en zijn teamgenoten.

Tekst: Peter Petit

Lange tijd zag het er naar uit dat de Einhovenaren na een werelddoelpunt van de oud-speler van ADO Den Haag, drie punten zouden pakken tegen het sterke Sporting Clube de Portugal, maar een laat doelpunt van invaller Braganca zorgde ervoor dat PSV in deze vermakelijke wedstrijd slechts één punt aan het duel overhield.

Droomstart

Schouten anticipeerde in de vijftiende minuut goed op slecht uitverdedigen van de Belg Debast in de Portugese defensie. Met een geweldige uithaal vol energie, schoot hij de bal in de linkerbenedenhoek langs doelman Israel van Sporting, daarmee PSV een droomstart bezorgend. Een primeur, het was het eerste doelpunt van Schouten in de Champions League en hiermee is de speler uit Hellevoetsluis ook de eerste PSV-er sinds 2018 die een doelpunt in de Champions League van buiten de zestien maakt. De laatste speler van PSV die dit lukte was de Italiaan Pablo Rosario.

Gelijkmaker

Acht minuten voor tijd scoorden de Portugezen toch nog de gelijkmaker uit het eerste schot op doel. Invaller Braganca zorgde met een soort van karatetrap voor de 1-1 eindstand. Op 22 oktober wacht de discipelen van trainer Peter Bosz de moeilijke uitwedstrijd in Parijs tegen PSG.

(Foto: Orange Pictures)