Start seizoen Eredivisie Futsal met Kick-Off Cup in Amsterdam

Op zondag 6 oktober wordt de allereerste Kick-Off Cup georganiseerd. Veertien teams uit de Eredivisie Futsal zijn aanwezig bij dit evenement in Sporthallen Zuid in Amsterdam.

Op drie velden wordt er tegelijkertijd afgetrapt in twee groepen voor wedstrijden van vijftien minuten. De groepswedstrijden worden gespeeld vanaf 14.00 uur. De twee groepswinnaars plaatsen zich voor de finale die om 18.40 uur op het programma staat.

Later

De Eredivisie Futsal begint dit jaar later dan gebruikelijk. De eerste competitiewedstrijden staan voor vrijdag 18 oktober op de wedstrijdkalender. Dit heeft ermee te maken dat het WK Futsal in Oezbekistan van 14 september tot 6 oktober georganiseerd werd en dat Nederland hier, voor het eerst in 24 jaar, aan deelnam. Na een ongeslagen groepsfase strandde Oranje Futsal tijdens het WK in de achtste finale na een 3-1 nederlaag tegen Oekraïne.

WK-deelnemers aanwezig bij Kick-Off Cup

Veel van de WK-deelnemers zullen aanwezig zijn bij de Kick-Off Cup. Zo spelen Said Bouzambou, Jordany Martinus en Tevfik Ceyar voor FC Eindhoven, komen Steije Kee en Mika Spigt uit voor FC Marlène. Abdessamad Attahiri en Jordy Cretier spelen hun wedstrijden voor VNS United, terwijl Mohamed Chih voor Os Lusitanos uitkomt en Barry de Wit de keeper is van ZVG/Cagemax. Tweevoudig matchwinner en topscorer op het WK van Oranje Futsal met drie doelpunten Ismail Ouaddouh komt uit voor Be’79. Tigers Roermond was tijdens het WK de hofleverancier van Oranje Futsal, zij hebben Ishak Belhaj, Lahcen Bouyouzan, Manuel Kuijk en Karim Mossaoui in de gelederen.

Ochtendprogramma voor junioren

Het futsalevenement begint al op zondagochtend vanaf 09.00 uur. Ook voor de jeugd wordt er in Sporthallen Zuid een toernooi georganiseerd dat duurt tot 13.30 uur. Jeugdteams van Atletico Club Amsterdam, BVC Bloemendaal, ODIN 59, RKVV Velsen, Swift, VV UNO, WV-HEDW, ZSGOWMS, A.S.C. De Volewijckers, ADO’20, FC VVC, R.K.S.V. Roda ’23, RKAVIC, s.v. Nieuw West United en Sporting Martinus maken dan hun opwachting in de zaal.

Lees verder