Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): “Wennen aan grote-mannen-voetbal”

Quick verloor zondag volgens trainer Paul van der Zwaan onnodig van FC Rijnvogels. De door de jonge Haantjes gezette stappen zijn nog onvoldoende om wedstrijden te winnen. Komende zondag is er tegen OJC Rosmalen een nieuwe kans op een goed resultaat.

Tekst: Pieter Donath

Vorig seizoen won Quick twee keer met 4-1 van OJC. De ploeg uit Rosmalen eindigde als dertiende in de eindstand. Dit seizoen staan de bespelers van sportpark De Groote Wielen op de dertiende plaats met acht uit zeven. Quick staat op de voorlaatste plaats met drie punten.

Door de vele blessures spelen de Haantjes met een ploeg van gemiddeld twintig jaar. Ondanks de onervarenheid was Paul van der Zwaan tevreden over het spelniveau tegen FC Rijnvogels. “Wij maken stappen, maar nog onvoldoende om te winnen dus moeten wij leren winnen” en over de 22 tegendoelpunten: “Meer dan de helft waren ‘cadeautjes’.”

Onzeker

Het is onzeker of de ervaren trainer komende zondag op de bank kan zitten tegen OJC Rosmalen. Deze week raakte hij door een val geblesseerd aan zijn rug. De donderdagtraining kon hij niet leiden. Wel hoopt hij zondag aanwezig te zijn in Brabant, want ook hij wil blijven bijdragen aan het team dat elkaar steunt om een goed resultaat te halen. Eerder deze week deed hij in de pers de uitspraak: “Als wij het dit seizoen redden dan is het de beste prestatie die ik ooit behaald heb”. Hierbij doelde hij op de erg jonge ploeg die moet worden opgesteld, omdat veel ervaren spelers vertrokken of lang geblesseerd zijn. De meeste tegenstanders hebben ervaren spelers, die minder tactische fouten maken. Voor de toekomst ziet hij wel perspectief, maar voor de korte termijn zal zakelijker gespeeld moeten worden.

Investeren

Vorige week antwoordde de trainer in de warming up als volgt op de vraag over de wijze waarop de jonge spelers kunnen wennen aan het hogere niveau: “We zullen hard moeten werken, niet in de put gaan zitten, maar investeren in onszelf. Beter en volwassener worden. Dit is de wereld van het grote-mannen-voetbal en daar moeten velen van ons nog aan wennen. We krijgen een enorm aantal doelpunten tegen, maar de overgrote meerderheid komt voort uit simpele eigen fouten. Deze worden veroorzaakt door een bepaalde naïviteit en het niet gewend zijn aan de weerstanden op dit niveau.”

 

Lees verder