Warming-up 2e Divisie: John Blok (Scheveningen): “Tegen Katwijk een topdag hebben”

Scheveningen stond afgelopen weekend thuis met lege handen tegen ACV, terwijl er veel meer ingezeten had. Grote teleurstelling dus bij de ploeg. Het probleem dit seizoen is het verzilveren van de kansen.

Tekst: Ton Beije

Zaterdag gaat Scheveningen op bezoek bij het sterke Katwijk. Voor de ploeg van trainer John Blok is het te hopen, dat nu de kansen direct benut worden en er geen eenvoudige tegendoelpunten vallen. Dan zouden de Houtrust-bewoners best voor een verrassing kunnen zorgen.  Een terug- en vooruitblik met trainer John Blok.

Een nipt 1-2 verlies thuis tegen ACV. Er waren mogelijkheden op een beter resultaat. Hoe kijk je op het duel terug?

“Ik denk dat de manier waarop de spelers na het laatste fluitsignaal  ter aarde stortten goed weergaf hoe het gevoel over deze wedstrijd was. Het wordt een repeterend verhaal, maar als je op dit niveau deze kansen niet maakt, betaal je daar de prijs voor. Zeker de tweede helft speelden we een prima wedstrijd en kregen we grote kansen. Over de hele wedstrijd gezien hebben we zeker vier honderd procent kansen gecreëerd en  er daar niet één van benut. Daarbij gaven we ook in deze wedstrijd de doelpunten echt te makkelijk weg. Zeker de laatste is dan erg zuur, omdat die echt in de laatste seconde van de blessuretijd viel. Misschien hadden we  in de slotfase het punt moeten koesteren, maar dat is achteraf praten.”

Het gebeurt wat vaak dit seizoen dat Scheveningen meer verdient of meer mogelijkheden heeft dan een nipt verlies. Is het probleem het afmaken van de kansen?

“Dat is zeker zo, maar we krijgen de doelpunten ook te makkelijk tegen. Positief vind ik wel dat we iedere wedstrijd voldoende kansen creëren en we afgelopen zaterdag ook echt een stijgende lijn in het spel te zien was.”

Zaterdag naar Katwijk, niet de gemakkelijkste opgave. Pakte afgelopen weekend knap de winst bij Rijnsburgse Boys en lijkt zich weer aan te gaan sluiten naar boven.

“Zeker niet makkelijk en dat Katwijk zich bovenin meldt lijkt me ook niet meer dan logisch. Er is een nieuwe hoofdtrainer en er zijn ook wat andere spelers, dan heeft dat een beetje tijd nodig. Neemt niet weg dat Katwijk een absolute topselectie heeft.”

Scheveningen heeft in het verleden wel eens voor een verrassing gezorgd in Katwijk. Zie je daartoe nu ook weer mogelijkheden? Zou een gelijkspel een bonuspunt zijn?

“In dit prille seizoen is al gebleken dat ook dit seizoen iedereen weer van elkaar kan winnen. Vooral voor het gevoel van de spelers zou het lekker zijn om punten te halen. Maar om op de Krom te kunnen winnen, zullen we  allemaal een topdag moeten hebben.”

Hoe zit het met de ‘kwakkelende spelers”, wie zijn er niet bij?

“Het goede nieuws is dat Ian van Baalen deze week van zijn gips verlost is en met zijn herstel kan beginnen. Verder hebben Lorenzo van Kleef en Jari de Jong de groepstraining weer hervat.”

 

 

Lees verder