Sem Steijn bij ESPN uitgeroepen tot ‘beste speler van de maand’

Sem Steijn is, door ESPN uitgeroepen tot ‘speler van de maand’ in de Eredivisie. ‘Omhalen, kopballen en geplaatste schoten. Voor Sem Steijn kan het niet gek genoeg in de maand september’, laat ESPN weten op haar website.

Hans Kraaij jr. toog naar Enschede met de trofee en liet die aan Sem Steijn uitreiken door doelman Lars Unnerstall. De beschikbare data van ESPN rechtvaardigen ruimschoots dat Steijn deze prijs toekomt.

Hogerop

Ook kwam de vraag bovendrijven of Steijn wellicht hogerop kan. Eén van de analisten van ESPN, Kees Luijckx zegt op de site van ESPN: “Als je bij FC Twente zo speelt, dan verdien je een kans hogerop. Of dat in het buitenland is of Nederland. Steijn heeft iets in zich waarom hij kan slagen bij een topclub. In Schotland bij Celtic of Rangers bijvoorbeeld, die kunnen dit soort types gebruiken. Hij heeft het karakter om zich aan te passen en uit te blinken.”

FC Twente

De prestaties van Sem Steijn zijn ook duidelijk de clubleiding van FC Twente. De middenvelder gaat met de club in gesprek over een langdurig contract. Steijn heeft nu nog een contract in Enschede tot medio 2025, met een optie tot nog een jaar. Maar de kans dat zijn contract wordt opengebroken is groot. Steijn tegen ESPN: “Het klopt dat we gaan onderhandelen over een langdurig contract. Het is een mooi gebaar vanuit de club. Ik voel de waardering”, aldus de 22-jarige Hagenaar. “Ik heb ambitie, maar ik laat alles lekker op me afkomen. Ik ben dag in dag uit bezig met mijn ontwikkeling. Dat is misschien een heel saai antwoord, maar zo is het wel. Ik zie wel hoe het gaat lopen.”

(Foto: Orange Pictures)

Lees verder