O21 4B/O23 1A: Westlandia neemt punt meer naar huis, HBS en Quick onderuit

De O21 van Westlandia kwam in een doelpuntrijk duel een gelijkspel overeen met Alphense Boys. HBS kwam er niet aan te pas tegen laagvlieger ADO’20 en Quick moest haar meerdere erkennen in TOGB.

O21 4e divisie B

Alphense Boys O21 – Westlandia O21

Westlandia veroverde in Alphen aan de Rijn een kostbaar punt. Na een 1-0 achterstand zorgde Jur Dathijn voor de rust voor de gelijkmaker. In de tweede helft leek Alphense Boys na twee treffers op een overwinning af ter stevenen, maar door doelpunten van Maxwell Grootfaam en Jur Dathijn hield de ploeg van trainer Chris van Dam (foto) toch nog een punt over aan de wedstrijd.

O23 1e divisie A

ADO’20 O23 – HBS O23

De Kraaien werden op strijdlust afgetroefd door de thuisploeg. ADO’20 had haar voorgaande vijf duels verloren, maar was nu met 6-1 duidelijk de betere ploeg. Uit een strafschop scoorde Sebastián Navia Romero de enige treffer namens HBS O23.

Quick (H) O23 – TOGB O23

Quick had veel moeite met het fysiek sterke TOGB en kwam moeizaam in haar spel. In het eerste kwartier was TOGB de sterkere ploeg. Door omzetting in de pressie kreeg Quick meer grip en kansen. Juist in die fase maakte TOGB in een omschakelmoment de 0-1 via Thomas van der Merwe.  Quick kreeg mogelijkheden op 1-1, maar de scherpte ontbrak.

Na de rust zette Quick druk maar was TOGB was met snelle counters de Haantjes de baas. Dit leidde tot 0-2 vanuit een strafschop die werd benut door Sidney Groenewegen. De 0-3 volgde door een miscommunicatie in de laatste lijn. Roy Claesen was de maket van het doelpunt. Uit een strafschop zorgde Enjenmar Kirindongo voor de 1-3. Het duel werd nog kort stilgelegd na ongeregeldheden aan beide zijden. Quick knokte nog voor elke meter in de slotfase, maar kwam niet verder dan een net over het doel gekopte bal van Kjell van Heusden.