O23 3D: sv Nootdorp verspeelt koppositie, FC Zoetermeer oppermachtig

sv Nootdorp ging met ruime cijfers ten onder in het duel met HVV. Katwijk 2 is nu de nieuwe lijstaanvoerder. De ploeg uit de Bollenstreek kwam niet verder dan 2-2 gelijkspel bij Graaf Willem II VAC. FC Zoetermeer boekte een forse overwinning op ARC 2 en DSVP won de dorpsderby van OLIVEO.

3e divisie D

Graaf Willem II VAC O23 – Katwijk O23-2

De thuisploeg zag in de vijfde minuut een treffer afgekeurd worden vanwege buitenspel. Een kwartier later scoorde Katwijk 2 de 0-1, maar al redelijk snel was de stand weer gelijk door een doelpunt uit de kluts.

In de tweede helft leverde een onbesuisde overtreding op Stijn Klunhaar een rode kaart voor Katwijk 2 op. Toch kwamen de bezoekers op 1-2 uit een vrije trap. Graaf Willem II VAC kwam door een mooie kopbal van aanvoerder Maurits Luijx op 2-2. De begeleiding en aanhang van Katwijk raakten enorm gefrustreerd. Dit leverde de trainer van Katwijk 2 een rode kaart op. De bezoekers liepen daarna tegen nog een aantal gele kaarten aan. De stand bleef 2-2.

ARC O23-2 – FC Zoetermeer O23

Vanaf de eerste minuut was duidelijk dat FC Zoetermeer de betere ploeg was. Toch duurde het een half uur voordat Dylan Piket de bal het doel in kon werken. Acht minuten later was Piket opnieuw trefzeker: 0-2.

In de tweede helft probeerde ARC met meer energie en meer overtredingen druk te zetten, maar FC Zoetermeer, de ploeg van trainer Louis Hak (foto), speelde daar goed onderuit. Na de 0-3 van Jonas van den Hemel was het verzet gebroken. Uit een strafschop scoorde Dylan Piket de 0-4 en daarna volgden twee doelpunten van Dylan Versluis. Een strafschop van Jay Koegler betekende een 0-7 eindstand.

DSVP O23 – OLIVEO O23

De burenstrijd eindigde in een duidelijke 3-0 overwinning voor DSVP. De ploeg van trainer Mike van der Pol ging de rust in met een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Rohit Missier scoorde Rens Sonneveld met een volley. In de tweede helft konden ook Lennart Pronk en Sam Wever het net vinden. Dex Post was in beide gevallen de aangever.

HVV O23 – sv Nootdorp O23

De Kroonleeuwen liepen volledig over sv Nootdorp heen, dat een complete off-day had. Het ongelijke duel eindigde in 5-0. Namens HVV scoorden Abe Jongebreur (2x), Pelle van Berckelaer en Olivier Mooij. sv Nootdorp scoorde ook nog in het eigen doel.