Futsal: zvv Den Haag krijgt van zvv Kroeven les in effectiviteit

Afgelopen vrijdag ontving zvv Den Haag zvv Kroeven uit Roosendaal, vorig seizoen gedegradeerd uit de Eredivisie. De Brabantse ploeg van coach Samir Yaagobi had,  net als zvv Den Haag, dit seizoen nog geen puntverlies geleden. Een echte graadmeter dus voor de mannen van coach Huib van Oostrom Soede.

Tekst: Nick Taal         |     Foto: M.Finkelnberg (SportSnap.nl)

zvv Den Haag probeerde net zoals de afgelopen wedstrijden het initiatief te nemen, maar had in zvv Kroeven een team van een ander formaat tegenover zich. De verdediging van zvv Kroeven onder leiding van de ervaren aanvoerder Ahmed Didi stond als een huis en gaf niet veel kansen weg. Toch waren er wat kansjes voor het Haagse team, maar de keeper van de tegenpartij gaf geen krimp.

Een onoplettendheid in de omschakeling bij zvv Den Haag bezorgde zvv Kroeven in de derde minuut de gewenste 0-1 voorsprong. De ploeg uit Roosendaal zat in een zetel, want ze spelen vanuit een goede organisatie en hebben een razendsnelle omschakeling.

Aandringen

zvv Den Haag bleef aandringen en kreeg in zestiende minuut een levensgrote kans bij de tweede paal en tot ontsteltenis van iedereen liepen twee zvv Den Haag-spelers elkaar in de weg en werd de bal niet in het doel gewerkt. Dit bleek een cruciaal moment. In plaats van 1-1 werd het 0-2 door een afstandsschot, waar doelman Oussama Zayzaoui er niet best uitzag, maar verder een goede partij afleverde. De Haagse ploeg was even de weg kwijt en de organisatie klopte op dat moment niet, waardoor zvv Kroeven in twee minuten de stand naar 0-4 tilde.

Peptalk

In de rust een wat teleurgestelde ploeg, die toch door een peptalk van Huib van Oostrom Soede en assistent Brahim Saidi wilde knokken voor een beter resultaat. zvv Den Haag begon scherp aan de tweede helft, maar ballen die er de afgelopen weken invlogen waren nu net naast of de paal bracht redding voor de tegenpartij. Pas in de 37e minuut was de eerste treffer van zvv Den Haag te noteren. Younes Boutkabout liet met een mooi schot op aangeven van Mounir Madroni de keeper kansloos 1-4. Helaas in dezelfde minuut plaatste zvv Kroeven een snelle counter en nu had Younes Boutkabout de pech om de bal in eigen doel te lopen 1-5.

Strijdlust

Dat het door een eigen doelpunt, via doelman Walid El Moussaoui, nog  2-5 werd was voor de statistieken. zvv Den Haag heeft verloren van een ervaren en geslepen zvv Kroeven, dat net iets verder is dan het Haagse team. Aan de strijdlust heeft het niet gelegen, want tot het einde heeft zvv Den Haag gevochten voor een beter resultaat. De Haagse ploeg moet even pas op de plaats maken. Werk aan de winkel voor coach en spelers maar nog niets verloren. Volgende week OACN Boys uit.