3e Divisie: Quick zit in hoek waar klappen vallen

Op een zonnige zondagmiddag mochten de Haantjes op bezoek bij de grootste club van Nederland: OJC Rosmalen. Op het fraaie hoofdveld moest Quick proberen een resultaat binnen te slepen om niet te ver uit zicht van de veilig plekken te raken. De aanwezigen zagen een gelijkwaardige eerste helft, maar de thuisploeg na de rust toch verdiend met de winst aan de haal gaan.

Tekst: Marcel de Kler

In het eerste bedrijf liet Quick zien de opgaande lijn van de afgelopen weken door te zetten. Met goed voetbal werd OJC Rosmalen bij vlagen goed teruggedrongen, maar lange tijd bleef het bij speldenprikjes. De eerste grote kans was voor Jeppe Koster, die na een goede aanval van de rand van het strafschopgebied kon uithalen. Hij raakte de bal niet goed, waardoor de redding van de Brabantse doelman niet moeilijk was. Ook Roy Kruis kreeg nog een goede kans, maar ook zijn schot was niet goed genoeg om doel te treffen. De thuisploeg kon ook nauwelijks gevaarlijk worden en doelman Patrick Zunderdorp hoefde slechts eenmaal op te treden.

Tegenvaller

Het geblesseerd uitvallen in de eerste helft van routinier Robert van Koesveld was wel een tegenvaller, maar Quick wilde de rust halen met de brilstand. Toch volgde in de extra tijd nog een extra dreun voor de Haagse ploeg, want uit het niets viel de 1-0. Na een vreemde stuit kwam de bal bij een OJC-speler, die Rick Wels bediende. De Brabander schoof de bal de verre hoek in en zorgde voor een vervelende smaak aan de thee voor Quick. Toch hamerde de technische staf erop dat het spel gewoon doorgezet moest worden, want er werd prima gespeeld.

Robert van Koesveld

Goede wil

Na de rust bleek de goede wil er zeker wel te zijn bij de Haantjes, maar het geluk niet. Binnen de tien klokrondjes na de hervatting moest doelman Zunderdorp andermaal de bal uit zijn net halen. Nadat de bal achterin niet goed werd weggewerkt, kreeg Jorn Reuvers de bal opeens voor de voeten en schoot hij beheerst binnen voor de 2-0. Hierna weigerde de Haagse ploeg de handdoek in de ring te gooien en bleef het op zoek naar een beter resultaat. De Rosmalense verdediging gaf echter geen krimp en de kansjes waren niet groot genoeg om tot een doelpunt te leiden.

Discussie

Uiteindelijk kon de thuisploeg hierna vrijuit spelen en liet zien ook over een prima ploeg te beschikken. Halverwege het tweede bedrijf werd met de 3-0 aan alle spanning een einde gebracht na een aanval waarin alle Quickers net een stapje te laat waren. Een tiental minuten later viel ook nog de 4-0, waar de aanleiding voor spelregelfanaten voer voor discussie was. Op het middenveld werd duidelijk hands gemaakt door een OJC-speler, maar aangezien een andere speler er vandoor ging met de bal en uiteindelijk scoorde, vond de scheidsrechter het geen strafbaar hands. Voor het resultaat maakte het niet uit, maar aan Haagse kant waren wel wat vraagtekens bij de uitleg dat het geen direct voordeel zou zijn.

Eretreffer

Uiteindelijk werd de goede instelling om te blijven vechten voor een doelpunt ook beloond. Na een goede aanval kon Mitchell Abdoel (foto) van de rand van het strafschopgebied uithalen en de eretreffer binnenschieten: 4-1. Het gebrek aan ervaring was lange tijd niet te zien, maar gaf uiteindelijk wel de doorslag, waardoor Quick de zevende nederlaag op rij in de competitie moest slikken. Werk aan de winkel in de ziekenboeg en voor de technische staf, want zaterdag speelt Quick de streekderby tegen FC ‘s-Gravenzande op eigen veld om 15.00 uur. Wellicht dat de ommekeer dan ingezet wordt, want aan elke serie komt een keer een eind.