‘Opmerkelijk nieuws’ op en rond de velden

Een rubriek op de maandag, met opmerkelijke zaken, bijzondere foto’s van het afgelopen voetbalweekend.

‘Nooit  gehoord van HVV en VUC’

Wedstrijden tussen HVV en VUC zijn in deze regio speciale ontmoetingen. Beide clubs zijn al heel ruim honderd jaar oud. Scheidsrechter Richard Venekamp, die zaterdag deze ‘Haagsche derby’ floot, had echter nog nooit van beide clubs gehoord. Hij komt dan ook uit Drenthe en was door een late afzegging pas op de ochtend van de wedstrijd opgeroepen.

Het was bewonderingswaardig dat hij meteen aan de lange rit begon naar Den Haag, waar hij minder dan een half uur voor de aftrap arriveerde. Venekamp verwachtte een nog langere terugreis te krijgen, omdat zijn elektrische auto bijna leeg was en hij die onderweg moest opladen. Vanwege de haast had hij geen tijd om in de buurt van het complex van HVV een oplader te zoeken. Venekamp floot op De Diepput overigens een goede wedstrijd.

‘Oude Bekende’ als scheidsrechter

De wedstrijd HBS – Capelle stond onder leiding van Geert den Ouden. De geboren Delftenaar speelde in de jaren 2004-2006 voor ADO Den Haag. In zestig wedstrijden voor ADO Den Haag wist hij zeventien keer het net van de tegenstander te vinden. In 2010 nam hij afscheid van het betaalde voetbal bij de Dayton Dutch Lions.

Nog meer bekende namen….

Dennis van der Heijden (27), nu spelend voor Capelle, onderscheidde zich op 14 februari 2016 in de wedstrijd Excelsior – ADO Den Haag. Bij een 2-1 achterstand viel hij in de 77e minuut in voor Vito Wormgoor. Na enkele minuten bracht Van der Heijden de stand op 2-2 en 2-3. ADO Den Haag won toentertijd met 2-4. Hij was nu van de partij bij Capelle, de tegenstander van HBS.

Overigens barstte de spelerslijst van Capelle van bekende namen, al dan niet familie:  Bleijenberg, Touré , Purvis en Frimpong.

Hulp?

Bij FC ’s-Gravenzande in de thuiswedstrijd tegen FC Lisse: een extra vleugelverdediger?

Neutraal

In de  met 1-1 gelijk gespeelde wedstrijd van sc Monster tegen ARC had de club van het Polanen sportpark voor de eerste keer in haar bestaan een neutraal arbitraal trio. Scheidsrechter Manon Plandsoen (ook hieronder de zien in de scheidsrechterswervingsvideo van de KNVB) en haar assistenten werden in het kader van de Week van Scheidsrechter na afloop bedankt met een bosje bloemen en een doosje druiven.

Nog een bedankje

Voorafgaand aan de wedstrijd LFC tegen RKDEO op het terrein van VCS in Den Haag heeft RKDEO aanvoerder Jack Doorschodt in het kader ‘Week van de Scheidsrechter’ de scheidsrechter van dienst, Harold van de Ketterij, een bedankje gegeven. In het tasje zaten een flesje douchegel zodat hij zich na de wedstrijd weer lekker fris kon melden in de bestuurskamer en een heerlijke Tony Chocolonely melk reep met de tekst ‘Je wordt bedankt. Maar echt’.

Helaas verloor RKDEO de wedstrijd met 2-1 van LFC, maar in de gegeven gele kaarten was de stand andersom, twee gele kaarten voor RKDEO en ééntje voor LFC.

Hattrick

Koen Starrenburg was zaterdag lekker op dreef voor VELO. De ex-speler van HBS, die weer is teruggekeerd aan de Noordweg in Wateringen was tegen Wippolder (5-0 winst VELO) goed voor liefst vier van de vijf treffers!

Broekje/shirtje testen

Een speler van Graaf Willem II VAC, ie een tegenspeler van SVC’08 bijna van zijn broekje beroofd, of was het een test op kwaliteit? SVC’08 kon niet achterblijven en werd vervolgens de kwaliteit van het tenue van de club op de Roggewoning getest.

Pechvogel

Nog even een beeld van de Roggewoning. Tjin Franz mocht van trainer Jan de Jong jr. invallen bij Graaf Willem II VAC. Veel geluk had hij niet, want niet lang na zijn invalbeurt kon hij het veld weer verlaten met een sleutelbeenbreuk na verkeerd te zijn terechtgekomen.

Zo kan het ook!

Vorige week eindigde het duel tussen sv Madestein en RVC Celeritas minder prettig. Nu een foto na het duel van zaterdag tussen RVC Celeritas en HPSV. Zo kan het ook!

Buitenbar doet goede zaken!

Het was afgelopen zaterdag prima voetbalweer. De Buitenbar op sportpark Craeyenhout was dus ook weer geopend en deed rond het duel HBS-Capelle weer goede zaken.

Vooraf op de plaat

De ploeg van Semper Altius ging voorafgaand aan het duel tegen WIK al op  de foto. Soms is het de goden verzoeken. Nu niet, de punten bleven door de 5-2 zege op WIK ruimschoots op sportpark Hoekpolder.

Lees verder