Weer opstootjes bij voetbalduels in derde en vierde klasse

Was het vorig weekend wat onprettig na afloop van het duel tussen sv Madestein en RVC Celeritas, ook zaterdag was het even niet zoals het hoort op en rond het voetbalveld. Bij Vitesse Delft en DHC wat onenigheid op de tribune na afloop en bij RAS-DHL tijdens de wedstrijd.

Foto’s: Rob Römer

Vitesse Delft – DHC

Na het laatste fluitsignaal op sportpark Tanthof-Zuid bij de wedstrijd tussen Vitesse Delft en DHC was er enig tumult op de overdekte tribune. Volgens getuigen kreeg DHC-voorzitter John van Zweden een leeg flesje naar zich toegeworpen. Het bleek de aanleiding voor het nodige duw- en trekwerk en spelers die – komend vanaf het veld – zich ook met het opstootje kwamen bemoeien.

Na enkele minuten waren de stofwolken weer opgetrokken. De beide trainers Wim Baggerman van DHC en Nick van den Bos van gastheer Vitesse Delft spraken hun afkeer uit over hetgeen was voorgevallen. Vitesse Delft trok overigens nipt met 2-1 aan het langste eind in dit Delftse onderonsje.

RAS-DHL

Ook tumult aan de Albardastraat, waar zaterdag RAS en DHL hun duel uitvochten in de vierde klasse C. Uit het niets ging het zo’n tien minuten voor tijd mis. Bij het gebeuren op het veld gingen ook het publiek en de wisselspelers zich bemoeien. Scheidsrechter Yilmaz zag zich na het opstootje genoodzaakt drie rode kaarten te tonen. Twee man van RAS gingen op de bon en één van het Delftse DHL.

Na het opstootje wilde DHL aanvankelijk niet verder spelen, maar arbiter Yilmaz was een andere mening toegedaan. Het duel werd dus toch uitgespeeld en kende een eindstand van 3-3. Weer werk aan de winkel voor de aanklager amateurvoetbal van de KNVB.

 

Lees verder