Ervin Lee (trainer ADO Den Haag O21): ,,Gevochten voor wat we waard zijn’’

Afgelopen zaterdag moest ADO Den Haag O21 de koppositie in de hoogste Divisie thuis verdedigen tegen Feyenoord O21. Het werd uiteindelijk een 2-3 overwinning voor de bezoekers, die de gehele tweede helft met een man meer mochten voetballen.

Tekst: Glenn Duijzer     |       Foto’s: Rick de Zon

Het krachtsverschil in de eerste was minimaal en misschien wel licht in het voordeel van de Haagse ploeg. Na de rust mochten de bezoekers met een man meer de lakens uitdelen en wisten op een comfortabele 1-3 voorsprong te komen. Toch leverde het alles-of-niets voetbal in de laatste tien minuten nog een Haagse treffer op en op slechts  een teenlengte werd een gelijkspel net niet bereikt.

Na afloop sprak Haaglanden Voetbal met de Haagse trainer Ervin Lee (foto).

Je bent snel uit de kleedkamer, was er niet veel te bespreken?

,,Op dit moment komt er weinig binnen. Ze zijn teleurgesteld, ik ben ook teleurgesteld, ik vind het jammer. We hebben gevochten voor wat we waard zijn. We hebben de gehele tweede helft met een man minder gespeeld. Dan vind ik nog dat we het redelijk hebben gedaan. Ik vind dat we veel momenten voetballend hebben opgelost. Natuurlijk hebben we ook de lange bal van achteruit gespeeld, maar we hebben geprobeerd te voetballen. En dan is net die laatste bal die niet goed valt. Hierdoor heeft Feyenoord in de omschakeling een extra man en dat is goed door hen uitgespeeld. Nou ja, goed! Ze hebben het redelijk kunnen uitspelen. Het leidde overigens niet tot heel veel kansen van hun kant.’’

Die derde treffer? Vond jij dat een kans?

,,Ik vraag mij nog steeds af hoe die bal erin ging, maar dat zal ik op beelden nog eens goed bekijken. Dat gaan we maandag met de spelers nog even nabespreken. Dat was gewoon jammer.’’

Je hebt het over het vechten tegen een man meer in de tweede helft, maar ik vond de eerste helft ook heel goed. Eigenlijk komt Feyenoord vanuit het niets op een 0-1 voorsprong.

,,Die was zeker ook heel goed. Het was voor ons een goede wedstrijd, maar het werd zwaarder vanaf het moment dat we een man minder hadden. Het was in ieder geval niet zo dat we weggespeeld zijn, omdat we een man minder hadden. Feyenoord kon iets makkelijker de vrije man vinden, waardoor het voor ons iets meer lopen werd.’’

Vanwege het feit dat je een halve wedstrijd met een man minder speelt, dat aan het einde de conditie gaat tellen en Feyenoord verder gaat uitlopen.

,,De laatste goal die viel was van Kaj van Houwelingen en dan hebben we nog die bal die Jarno Slootweg net niet haalt. Anders hadden we misschien nog een puntje gepakt ook. Dat zat nu even niet mee, maar de volgende wedstrijd zal het weer meezitten.’’

Conclusie is: Teleurgesteld over het resultaat……!

,,Teleurgesteld over het resultaat, maar trots op de jongens wat ze hebben laten zien. Zeker na die rode kaart.’’