Voormalig atleet Gregory Sedoc geeft trainingssessie aan jeugdtrainers DSO

Vorige week maandag hebben de selectietrainers van de onderbouw opleidingsteams bij DSO een inspirerende training gevolgd onder leiding van Gregory Sedoc, voormalig topsprinter en hordenloper.

Deze sessie richtte zich op het verbeteren van de looptechniek bij kinderen, met als doel om de jongste spelers optimaal te begeleiden in hun sportontwikkeling. Sedoc deelde zijn uitgebreide kennis over de basisprincipes van het hardlopen en liet zien hoe belangrijk een goede looptechniek is voor snelheid, coördinatie en blessurepreventie.

Inzichten

De jeugdtrainers van de Zoetermeerse club hebben waardevolle inzichten opgedaan over hoe ze deze technieken kunnen overbrengen op de jeugd, wat een directe impact zal hebben op de ontwikkeling van spelers. Met deze training wil DSO als club meer focus leggen op het verbeteren van de motorische vaardigheden van haar jongste talenten. Dankzij de waardevolle input van Gregory Sedoc zijn de onderbouwtrainers van DSO nu beter toegerust om dit aspect in hun trainingen te integreren, wat de kwaliteit van de jeugdopleiding verder zal versterken.

(Foto: DSO)

Lees verder