Warming-up 3e Divisie: Paul van der Zwaan (Quick): “Wij moeten van onszelf winnen”

Quick heeft na acht wedstrijden drie punten verzameld en staat op de voorlaatste plaats. Afgelopen zondag was OJC Rosmalen de winnaar, dus moeten er komende zaterdag om 15.00 uur op Nieuw Hanenburg punten worden behaald. Het als debutant goed gestarte FC ’s-Gravenzande is de tegenstander.

Tekst: Pieter Donath

Vorige week speelde FC ’s-Gravenzande 0-0 tegen het FC Lisse van trainer Sjaak Polak. De Westlanders staan met acht punten uit acht wedstrijden op de veertiende plaats. Bij Quick ontbreken veel geblesseerde en ervaren spelers. Volgens trainer Paul van der Zwaan (foto) is het ‘medicijn’ voor het behalen van punten door het jeugdige Quick: hard werken in wedstrijden en op trainingen, geloven in jezelf, ervaring opdoen en leren uit wedstrijden.

Hoe kijk je terug op de wedstrijd tegen OJC Rosmalen?

“De wedstrijd tegen OJC was er weer zo één die uiteindelijk twee kanten op kon, maar door onze onervarenheid in de tweede helft compleet de verkeerde kant opviel. De eerste helft waren we in mijn ogen voetballend beter en kregen ook wel de kansen om dat uit te drukken. Dat deden we echter onvoldoende en OJC maakte diep in de blessuretijd van de eerste helft door onzorgvuldig verdedigen, tegen de verhouding in, de 1-0.”

“Komt nog bij dat Robert van Koesveld, één van onze weinige spelers met ervaring, na een half uur geblesseerd moest uitvallen. Dit en het moment van achter komen in blessuretijd was een enorme mentale opdoffer, zeker voor een onervaren ploeg die het moeilijk heeft. Maar nogmaals, het veldspel was helemaal niet verkeerd. De tweede helft startten we nog bewonderingswaardig goed voor een ploeg die zo’n klap heeft gekregen. Echter door een persoonlijke fout kwam OJC op 2-0 en toen is het mentale draadje wel geknapt.”

Wat moeten de spelers doen om een resultaat te halen tegen FC ‘s-Gravenzande?

“We moeten en kunnen niet anders dan weer de rug rechten, keihard werken en trainen, geloven in onszelf, ervaring opdoen en leren uit wedstrijden. Dat is waar al onze energie in moet gaan zitten. Deze groep heeft echt wel potentie in zich maar moet, wat ik eerder al gezegd heb, leren om resultaten te halen. Leren dat winnen niet alleen bepaald wordt door hoe goed je kunt ballen, maar hoe goed je ook kunt voetballen, daar komt meer bij kijken dan alleen je voeten. Wij kijken niet naar FC ‘s-Gravenzande, wij moeten van onszelf winnen.”

 

 

Lees verder