Warming-up 4e Divisie: Kevin van der Geest (RKAVV): “We hebben er zin in”

RKAVV leverde vorig weekend goed werk af door sv Poortugaal een fikse nederlaag toe te brengen. De formatie van trainer Kevin van der Geest (foto) gaat zaterdag op bezoek bij de vorige trainer, Peter Klomp, die nu de touwtjes in handen heeft bij sc Feyenoord.

Tekst: Ton Beije

RKAVV wil het succes van vorig weekend nu ook graag in een uitwedstrijd voortzetten. Een terug- en vooruitblik met trainer Kevin van der Geest.

Het duurde even tegen Poortugaal, maar vlak voor rust toch de verdiende 1-0 van Khashayar Saeb. Hoe kijk je terug op het duel?

Met een voorsprong de rust in gaan was heel prettig. Het was vanuit onze kant een heel goede eerste helft. We creëerden veel kansen en gaven niks weg.”

Juist toen Poortugaal wat meer druk gaf op de helft van RKAVV, sloegen jullie toe: 2-0.

“We scoorden inderdaad op het perfecte moment. Daardoor moesten zij na rust en namen ze nog méér risico.”

In de laatste minuut nog 3-0, leuk voor de statistiek, maar wel een klinkende zege, goed voor het vertrouwen.

“Goed voor het teamgevoel en vertrouwen, maar de manier waarop is in deze fase belangrijk. We hebben een goede selectie, maar we moeten wel iedere week dezelfde mentaliteit brengen.”

Zaterdag de uitbeurt naar sc Feyenoord, de ploeg van je voorganger bij RKAVV. Wat weet je van de Rotterdammers, buiten het feit dat ze evenveel punten hebben als RKAVV?

“sc Feyenoord heeft veel nieuwe spelers met veel kwaliteit. Ze zijn inmiddels compleet en daardoor pakken ze de laatste wedstrijden veel punten.”

Wat verwacht je voor wedstrijd (op gewoon gras)?

“Op gras zijn wedstrijden minder voorspelbaar en naar mijn mening veel leuker. Wij hebben er zin in!”

Mis je zaterdag nog spelers?

“Rovien Ostiana is voor interlandverplichtingen een week afwezig. Doelman Mike ten Kroode ontbreekt nog de komende maanden.”

Lees verder